KAW Rôzne Správy

Výstavba obchvatu D4R7 zmení viacero cyklotrás. Kade povedú po novom? + MAPA

Najväčšou zmenou zrejme prejde JuRaVa medzi Račou, Svätým Jurom a Vajnormi. Svojej vášni sa cyklisti však na tejto trase budú môcť venovať aj počas výstavby.

Ilustračný obrázok k článku Výstavba obchvatu D4R7 zmení viacero cyklotrás. Kade povedú po novom? + MAPA
6
Galéria
Zdroj: jurava.sk

Výstavba plánovaného diaľničného obchvatu Bratislavy D4 a rýchlostnej komunikácie R7 prinesie pre cyklistov určité zmeny a dotkne sa viacerých existujúcich cyklotrás. Najväčšou zmenou zrejme prejde JuRaVa medzi Račou, Svätým Jurom a Vajnormi. Svojej vášni sa cyklisti však na tejto trase budú môcť venovať aj počas výstavby.

Náhradná trasa

Cyklotrasu JuRaVa dobudovali iba nedávno a už ju čakajú zmeny. Počas výstavby obchvatu D4R7 bude odklonená na náhradnú trasu. Pozdĺž cyklotrasy už v týchto dňoch pribudli informačné tabule, ktoré upozorňujú na výstavbu. Stavebník obchvatu Bratislavy však musí zabezpečiť plynulý a bezpečný náhradný prejazd pre cyklistov.

„Žiadna z cyklistických trás nebude počas výstavby Obchvatu Bratislavy D4/R7 uzavretá. V niektorých prípadoch môžu byť ale cyklistické trasy odklonené a presmerované – za účelom zabezpečenia bezpečnosti cyklistov a chodcov počas stavebných prác a prejazdu vozidiel stavby. Čiastočné obmedzenia na cyklotrasách budú na všetkých miestach, kde cyklotrasy križujú budúcu diaľnicu D4 a rýchlostnú cestu R7,“ uvádza konzorcium D4R7 Construction s.r.o.

Náhradná cyklotrasa JuRaVa, ktorú konzorcium musí kompletne vybudovať ešte pred začatím výstavby obchvatu, pôjde tadiaľto:

Zdroj: D4R7

Náhradná trasa JuRaVy bude viesť kopcovitejším terénom. Po dokončení a otvorení nového obchvatu sa presunie na nové úseky v rámci mimoúrovňovej križovatky, cyklistom však zostane k dispozícii aj náhradná trasa.

Riešenie cyklotrasy v ďalších úsekoch bude vyzerať takto:

Zdroj: D4R7
Zdroj: D4R7
Zdroj: D4R7

Zdroj: D4R7 a raca.sk

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM