Rôzne Správy

Ako ste hlasovali? Novú električkovú trať po Košickej by väčšina z vás ihneď prijala

Spoločnosť J&T Real Estate plánuje v Bratislave vybudovať novú električkovú trasu od Šafárikovho námestia cez Euroveu a Košickú ulicu až k Ružinovskej radiále.

Ilustračný obrázok k článku Ako ste hlasovali? Novú električkovú trať po Košickej by väčšina z vás ihneď prijala
7
Galéria
Zdroj: J&T Real Estate

Nie je žiadnou novinkou, že Bratislava potrebuje nové električkové trate. Rozvoj električkovej siete je jedným zo spôsobov, ako zlepšiť dopravnú situáciu v uliciach hlavného mesta. V blízkej budúcnosti by sme sa nových električkových trás mohli dočkať.

Návrh investora

Spoločnosť J&T Real Estate (JTRE) plánuje v rámci konceptu Spojená Bratislava na vlastné náklady vybudovať nové električkové trasy v celkovej dĺžke 4,2 kilometra. Ich návrh hovorí o Košickej a Prístavnej vetve.

Hlavným cieľom investora je však vybudovanie Košickej vetvy, ktorá má viesť od Šafárikovho námestia, cez Pribinovu ulicu popred Euroveu, ďalej cez Košickú a Miletičovu až po Záhradnícku ulicu, kde by sa napojila na existujúcu Ružinovskú radiálu.

Väčšina je za

hlasovaní sme sa vás pýtali, či sa vám páči spomínaný zámer spoločnosti JTRE. Až 80 percent z vás by novú električkovú trať prijalo. „Bolo by to super. A celkovo by bolo rozumné, využiť električkovú dopravu všade, kde to len pôjde,“ myslí si náš čitateľ Dušan.

S navrhovanou trasou by však mohli mať problém obyvatelia Košickej ulice, kadiaľ by mala električka prechádzať. „Bývam na Košickej ulici a po rozhovoroch so susedmi, môžem povedať, že tu električku nechceme. Dosť, že nám tu tranzitujú autá z Mosta Apollo a pre hluk sa nedajú otvoriť okná do ulice,“ napísal Roman.

Podľa neho by nová električková trať znamenala likvidáciu nielen zeleného ostrovčeka v strede, ale aj výrub desiatok stromov, zrušenie parkovacích miest na ulici a cyklotrasy. To by viedlo k zintenzívneniu dopravy na už aj tak rušnej ulici, kde sa permanentne v dopravných špičkách tvoria kolóny.

Električka do Vrakune?

V súvislosti s možným električkovým prepojením Petržalky s Ružinovom, by viacerí privítali rozšírenie električkových trás aj do odľahlejších častí hlavného mesta. „Hlavne treba vybudovať električkovú trať do Vrakune! Na ľudí čo tam žijú sa zabudlo? Že majú najväčšie zápchy a najkatastrofál­nejšie dopravné spojenie do centra mesta?!“ reagoval Bratislavčan Marek.

Investor však v návrhu počíta aj s Prístavnou vetvou električky, ktorá by mala viesť pod Prístavný most, odkiaľ by v budúcnosti mohla pokračovať cez Vrakuňu až k vlakovej stanici v Podunajských Biskupiciach.

Návrh nových električkových tratí
7
Galéria
Zdroj: J&T Real Estate
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM