Rôzne Správy

HLASUJTE: Páči sa vám zámer novej električkovej trate pred Euroveou a na Košickej ulici?

V Bratislave by v budúcnosti mohli pribudnúť nové električkové trasy. Jedna sa "rysuje" cez Košickú ulicu smerom na Ružinov.

Ilustračný obrázok k článku HLASUJTE: Páči sa vám zámer novej električkovej trate pred Euroveou a na Košickej ulici?
7
Galéria
Zdroj: J&T Real Estate

Spoločnosť J&T Real Estate (JTRE) predstavila začiatkom augusta koncept Spojená Bratislava, ktorej cieľom je vytvoriť na oboch brehoch Dunaja moderné centrum.

Súčasťou konceptu má byť aj rozvoj električkovej dopravy. Spoločnosť preto prišla s návrhom vybudovania nových električkových trás v celkovej dĺžke 4,2 kilometra.

Plánovaná električková trať

Prvoradým cieľom investora je vybudovanie Košickej vetvy, ktorá má viesť od Starého mosta popred Euroveu, cez Košickú a Miletičovu ulicu až na Záhradnícku, kde by sa napojila na existujúcu Ružinovskú radiálu. Vznikol by tak nový koľajový okruh v širšom centre mesta.

Na tejto trase sú navrhnuté zastávky na začiatku Eurovey, pri Panorama Business, za križovatkami s Prístavnou a Prievozskou ulicou, na Dulovom námestí a pri trhovisku Miletičova.

„Investičný zámer pre električkové trate bol prerokovaný a predstavený poslancom mesta a taktiež prezentovaný dopravnej komisii,“ informoval výkonný riaditeľ JTRE Pavel Pelikán. JTRE zároveň požiadal magistrát o stanovisko k zámeru, ktorý je prvým krokom v povoľovacom procese.

Páči sa vám zámer investora JTRE? Prijali by ste v Bratislave novú električkovú trať, ktorá by prepojila Petržalku s Ružinovom? Hlasovať môžete do štvrtka 12:00 hod.

Návrh nových električkových tratí
7
Galéria
Zdroj: J&T Real Estate
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM