Rôzne Správy

Zvieratá v ZOO už vyzerajú návštevníkov. Aké sú podmienky vstupu?

Na deti a ich rodičov sa po niekoľkých mesiacoch tešia už aj zvieratá v bratislavskej ZOO.

Ilustračný obrázok k článku Zvieratá v ZOO už vyzerajú návštevníkov. Aké sú podmienky vstupu?
18
Galéria

„Netrpezlivo vás už čakáme, milí návštevníci. Dnes a každý deň od 9:00 hod. do 18:00 hod. Užite si príjemný deň v prírode v spoločnosti úžasných divých zvierat,“ láka návštevníkov ZOO Bratislava.

Pandemická situácia sa postupne mierne zlepšuje a tak sa uvoľňujú pravidlá. Bratislava je na tom relatívne dobre, sme v červenom pásme a tak si môžeme užívať čiastočnú slobodu.

Život v ZOO

Zvieratá v ZOO prežili netradičnú zimu. Niekoľko mesiacov nevideli návštevníkov, ale od dnes (19.4.) sa to zmení. Zoologická záhrada otvorila svoje brány a každý deň bude k dispozícii od 09.00 hod. do 18:00 hod.

„Podmienky sú také, ako ich stanovuje vyhláška. Návštevníci, ktorí sú starší ako 10 rokov potrebujú negatívny test. Treba mať samozrejme prekryté ústa, stačí rúško,“ povedali nám v ZOO Bratislava.

Zatiaľ sú otvorené len vonkajšie priestory, vnútorné pavilóny zostávajú nateraz zatvorené. Podľa vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva si v istých prípadoch môžete dať rúško dole.

„Povinnosť mať v exteriéri rúško, respirátor či ich náhradu, sa nebude už v týkať tých, ktorí budú od ostatných osôb, s ktorými nežijú v spoločnej domácnosti, vzdialení viac ako päť metrov,“ vysvetlila jednu zo zmien hovorkyňa ÚVZ Daša Račková.

Podľa reakcií na sociálnych sieťach sa do ZOO tešia už mnohé deti aj ich rodičia.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM