Komunálne voľby

Župan Bratislavského kraja J. Droba pôjde opäť do volieb. Rokuje o dohode s Vallom a jeho tímom

Droba priznal, že za uplynulé štyri roky sa objavili aj chvíle s nepríjemnými a nepopulárnymi rozhodnutiami, poznamenal však, že sa ich nikdy nebál.

Ilustračný obrázok k článku Župan Bratislavského kraja J. Droba pôjde opäť do volieb. Rokuje o dohode s Vallom a jeho tímom
Zdroj: Juraj Droba

Predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Juraj Droba bude v tohtoročných jesenných voľbách do vyšších územných celkov (VÚC) obhajovať svoj post a opätovne kandidovať na šéfa Bratislavského kraja. Oznámil to na pondelňajšej tlačovej konferencii spolu s lídrom SaS Richardom Sulíkom. Drobov protikandidát vo voľbách zatiaľ nie je verejnosti známy, okrem súčasného predsedu BSK kandidatúru ešte nikto ďalší neohlásil.

Opäť kandiduje

„Stojím tu, aby som oficiálne ohlásil kandidatúru na predsedu kraja na ďalšie funkčné obdobie. Chcem sa opätovne uchádzať o túto pozíciu a pokračovať v práci, ktorá má zmysel,“ vyhlásil Droba.

Plány

V prípade obhájenia postu prisľúbil pokračovanie výstavby obchvatu v Malokarpatskom regióne, pomoc pri rozvoji koľajovej dopravy či výstavbu kampusov v Bernolákove, Modre i Bratislave. Plány má aj v ďalších kompetenčných oblastiach kraja vrátane kultúry a športu. Priznal, že za uplynulé štyri roky sa objavili aj chvíle s nepríjemnými a nepopulárnymi rozhodnutiami, poznamenal však, že sa ich nikdy nebál. „Z výkresov sme prešli na pretavovanie vízií do skutočnosti,“ doplnil Droba.

Bez hádok

Líder SaS Richard Sulík skonštatoval, že Droba dokáže spájať a nemá „nepríjemné hádky“ v krajskom zastupiteľstve. „Za štyri roky dokázal, že kraj vie dobre spravovať a má za sebou reálne výsledky. Výsledok je, že kraj funguje,“ podotkol Sulík. Minister školstva Branislav Gröhling (SaS) ho označil za významného predstaviteľa. Pripomenul najmä jeho pozdvihnutie statusu krajských škôl.

Sulík zároveň pripustil dohodu s primátorom a jeho tímom. Podľa Drobu sa však o tejto téme ešte rokuje.

Na adresu primátora Bratislavy Matúša Valla uviedol, že na rozdiel od iných krajov počas štyroch rokov príkladne spolupracovali. V boji o post predsedu BSK víta podľa svojich slov „každého slušného kandidáta, ktorý bude bojovať férovými zbraňami.“ Na margo mena starostu Nového Mesta Rudolfa Kusého, ktoré sa v tejto súvislosti nedávno spomenulo, povedal, že nemá dojem, že by chcel kandidovať.

SaS má v pláne čoskoro predstaviť kandidáta v Nitrianskom kra­ji.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM