Aktualizované Krimi

Zrážka vlakov pri Pezinku: Zranilo sa 18 ľudí

Súprava osobného vlaku narazila zozadu do stojaceho rušňa. Momentálne na mieste zasahujú hasiči, spolu so zdravotnými záchranármi a políciou.

Ilustračný obrázok k článku Zrážka vlakov pri Pezinku: Zranilo sa 18 ľudí
9
Galéria
Zdroj: TASR

Najmenej 18 zranených (medzi nimi aj jedno dieťa) si vyžiadala nehoda vlakov, ku ktorej došlo v piatok večer v Pezinku. Na mieste zasahovali hasiči, záchranári aj polícia. Na miesto nehody prišiel aj minister dopravy Árpád Érsek a riaditeľ Železničnej spoločnosti Slovensko Filip Hlubocký.

Vlak narazil do stojaceho rušňa

Takmer 40 hasičov zasahovalo pri zrážke osobného vlaku s rušňom medzi železničnými stanicami Pezinok a Pezinok zastávka, uviedla hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Zuzana Farkasová. Pri zrážke sa podľa nej osobný vlak vykoľajil. Zasahovali profesionáli z Pezinka, Senca, Hálkovej a Radlinského a dobrovoľní hasiči zo Svätého Jura, Pezinka, Budmeríc a Ružinova. Na miesto bol vyslaný evakuačný autobus HaZZ.

Podľa informácie hasičov narazila súprava osobného vlaku zo zadu do stojaceho rušňa. „Momentálne na mieste zasahujú hasiči, spolu so zdravotnými záchranármi a políciou. Na mieste máme 40 hasičov, pomáhajú aj členovia dobrovoľných hasičských zborov,“ informoval krátko po nehode službukonajúci dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Bratislave.

Doprava v stanici Pezinok bola prerušená od 18.30 h. Podľa hovorkyne spoločnosti Martiny Pavlikovej sa zrazil ich osobný vlak s rušňovlakom spoločnosti Lokorail.

Škody za 800-tisíc eur

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Pezinku začal v súvislosti so zrážkou vlakov trestné stíhanie pre prečin všeobecného ohrozenia.

„Konečným šetrením bolo zistené, že pri zrážke boli ťažko zranené 3 osoby a 18 osôb bolo zranených ľahko. Vykonaná dychová skúška u rušňovodiča osobného vlaku požitie alkoholických nápojov nepreukázala, druhému rušňovodičovi bol nariadený odber krvi na zistenie prítomnosti alkoholu,“ informovala Bratislava24.sk krajská hovorkyňa polície Veronika Slamková.

Škoda spôsobená zrážkou bola predbežne odhadnutá na 800-tisíc eur. Ďalšie okolnosti prípadu sú aj naďalej predmetom vyšetrovania.

Zrážka vlakov v Pezinku
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM