Rôzne

Železnice modernizujú vlaky. Otestujte nový autovlak, reštauračný aj detský vozeň

Tiež vás teší, že slovenské vlaky sú krajšie a cestovanie tak bude oveľa pohodlnejšie ako doteraz? Vyskúšajte si novinky vo vlakoch na vlastnej koži!

Ilustračný obrázok k článku Železnice modernizujú vlaky. Otestujte nový autovlak, reštauračný aj detský vozeň
17
Galéria

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK), národný dopravca, modernizuje svoje vlaky. Má za sebou už polovicu práce. Vymieňa sedadlá za nové a pohodlnejšie, vlaky vybavuje wi-fi a zlepšuje ich dostupnosť pre imobilných cestujúcich.

Modernejšie vlaky

ZSSK vyhradzuje vo vlakoch miesta na cestovanie s deťmi. Na viacerých vlakových linkách sú navyše nasadené vozne s atrakciami a službami pre menších i väčších cestovateľov. Vychádza tak v ústrety deťom a rodičom. Detské vozne sú okrem väčšej kapacity priestorov vybavené spoločenskými hrami na rozvoj jemnej motoriky, bezplatnou wi-fi a elektrickými zásuvkami, ako aj pestrofarebnou výzdobou na rozveselenie. Služby v jednotlivých detských vozňoch nájdete TU.

Železnice zlepšujú aj ponuku v reštauračných vozňoch. Cestujúci si môžu vybrať z ponuky teplých aj studených jedál, polievok, šalátov, dezertov a nápojov. Jedlá sú čerstvé a pripravené na mieste, menu je sezónne. Samozrejmosťou je klimatizácia a prípojky na elektrickú sieť, ako aj možnosť platby platobnou kartou.

Nechcete v noci šoférovať stovky kilometrov do Česka alebo cez celé Slovensko? Železničná spoločnosť Slovensko vám ponúka možnosť odviezť si auto alebo motorku vlakom, v ktorom cestujete. Autovlak je bezpečnejšia a pohodlnejšia forma cestovania na veľké vzdialenosti a nemusíte stáť v dopravných zápchach. Viac info a cenník nájdete TU.

Staňte sa testovačom

Tiež vás teší, že slovenské vlaky sú krajšie a cestovanie tak bude oveľa pohodlnejšie ako doteraz? Vyskúšajte si novinky vo vlakoch na vlastnej koži! ZSSK vyhlasuje Výzvu testovačom. Prihláste sa a môžno práve vy dostanete šancu otestovať novinky vo vlakoch. Ak aj nie, nič sa nedeje. Troch z vás odmenia železnice poukážkami v hodnote 200 eur na cestovanie vlakmi.

Kampaň Zlepšujeme sa, neveríte? Otestujte! pripravila ZSSK v spolupráci s reklamnou agentúrou Jandl. Spoločnosť na ňu minie zhruba 186-tisíc eur.

Najneposednejší testovač

Máte doma malého neposedného čerta, ktorý jednoducho nedokáže nepreskúmať ovládač či nové rádio? Aj keď sa to občas nezdá, práve teraz máte vyhraté! Alebo môžete mať.

Prihláste svojho nezbedníka do Výzvy testovačom a možno práve on otestuje spolu s Fíhou Tralala detské vozne Železničnej spoločnosti Slovensko.

Zdroj: YouTube.com

Maškrtný testovač

Železnice zlepšujú ponuku aj v reštauračných vozňoch, a ponúkajú príležitosť aj mlsným jazýčkom. Ste zvedaví, ako chutí jedlo v reštauračnom vozni? Navštívte stránku zlepsujemesa.sk a môžno práve vy otestujete vylepšené menu spolu s foodblogerom Draganom z Food Tips Košice.

Zdroj: YouTube.com

Autom do vlaku

Potrebujete vycestovať, no nechce sa vám hodiny sedieť za volantom a auto potrebujete mať so sebou? Využite služby autovlaku! Nie ste si istý, či to bude fungovať? Prihláste sa do Výzvy testovačov a otestujte autovlak s autoblogerom Martinom. Zažijete jazdu vlakom, aj autom naloženým na vlak.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM