Rôzne Správy

Známy developer kúpil ďalší rozsiahly POZEMOK v Bratislave. Plánuje tam VÝSTAVBU

Nový majiteľ pozemku tvrdí, že bude dôsledne pristupovať k odstráneniu akejkoľvek environmentálnej záťaže.

Ilustračný obrázok k článku Známy developer kúpil ďalší rozsiahly POZEMOK v Bratislave. Plánuje tam VÝSTAVBU
Zdroj: Penta Real Estate

Developer Penta Real Estate kúpil v bratislavskom Novom Meste pozemok s rozlohou takmer 4,5 hektára. V lokalite, ktorú ohraničujú Vajnorská a Odborárska ulica, plánuje rezidenčnú výstavbu. Ráta aj s občianskou vybavenosťou i obchodnými prevádzkami.

Pozemok s potenciálom

Investor získal pozemok, ktorý bol podľa jeho slov dlhodobo zanedbaný a má charakter brownfieldu, v rámci konkurzného konania. Hodnotu transakcie nechce zverejniť. „Lokalita má potenciál na budúci rozvoj, už dnes sa v tesnej blízkosti pozemku nachádzajú zastávky električky a MHD, železničná stanica, nákupné centrum a taktiež jazero a prírodné kúpalisko Kuchajda,“ spresnil developer.

Aktuálne chystá podklady na zadanie architektonicko-urbanistickej súťaže, ktorá má priniesť viac detailov o budúcej zástavbe, ako aj vizuál projektu.

Naším cieľom bude revitalizovať toto opustené územie tak, aby bolo v budúcnosti prínosom pre obyvateľov, nájomcov, ale aj pre samotnú mestskú časť,“ povedal výkonný riaditeľ Penta Real Estate Slovensko Juraj Nevolník.

Kontaminované územie

Deklaruje, že dôsledne budú pristupovať k odstráneniu akejkoľvek environmentálnej záťaže.

Spomínané územie sa nachádza v environmentálne zaťaženej lokalite. S dekontamináciou environmentálne zaťaženého územia máme ako investor a developer skúsenosť, či už s odstraňovaním kontaminácie pri výstavbe projektu v centre Bratislavy alebo s odvrátením environmentálnej katastrofy odstránením kalového poľa v Žiari nad Hronom. Plne dekontaminovať budeme rovnako aj toto územie,“ uviedla Penta Real Estate na sociálnej sieti.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Penta Real Estate
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM