Kultúra

Bratislavčania, blíži sa Račianske VINOBRANIE! Potešia vás známe KAPELY aj chutný burčiak

Tohtoročné vinobranie predstaví niekoľko noviniek. Sú nimi vystúpenia lokálnych umelcov v Obecnej záhrade, ako aj festival folklórnych nádejí.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavčania, blíži sa Račianske VINOBRANIE! Potešia vás známe KAPELY aj chutný burčiak
Zdroj: TASR

V Rači sa od piatka do nedele (9. – 11. 9.) opäť uskutoční tradičné Račianske vinobranie. Konať sa bude v amfiteátri v Knižkovej doline, na Námestí Andreja Hlinku, Alstrovej ulici a v Parku J. M. Hurbana. Mestská časť o udalosti informuje na svojom webe.

Program s novinkami

Pre návštevníkov je pripravený program. Súčasťou sú koncerty slovenských hudobných hviezd v amfiteátri, folklórne skupiny, dychová hudba, tradičný alegorický sprievod, kolotoče či množstvo stánkov s občerstvením.

Tohtoročné vinobranie predstaví niekoľko noviniek.

Sú nimi vystúpenia lokálnych umelcov v Obecnej záhrade, ako aj festival folklórnych nádejí. Pôjde o nultý ročník prehliadky sólistov, inštrumentalistov a spevákov zo Základnej umeleckej školy Vrbenského v Rači.

Pre najmenších účastníkov podujatia bude v Parku J. M. Hurbana pripravená detská zóna zameraná na rôzne hry, súťaže a divadelné predstavenia. Na udalosť je zabezpečená kyvadlová doprava historickým vlakom.

Mestská časť zároveň upozornila na obmedzenie parkovania pred Parkom J. M. Hurbana. Obmedzenie je platné od pondelka (5. 9.) do nedele.

Najlepší burčiak

Najzaujímavejšími časťami programu budú sobotný alegorický sprievod od budovy Miestneho úradu po amfiteáter v Knižkovej doline, ktorý sa pohne o 13:30, otvorenie vinobrania a požehnanie úrody o 14:00, vyhodnotenie súťaže o najväčší a najkrajší a najväčší strapec muštových a stolových odrôd hrozna a súťaže o najlepší burčiak o 14:30 alebo aj ukážka lisovania hrozna v réžii Račianskeho vinohradníckeho spolku od 14:45 hod. Po nich už dostanú priestor folklór, etno, pop, rock aj disko.

Kapely a súbory

Do Rače zavítajú napríklad Polemic a Medial Banana, Old School Brothers, Folklórny súbor Ekonóm, skupina Gladiator, vystúpia tiež Peter Bič Projekt, Heľenine oči, Cimbal Brothers, Bystrík Banda a aj Folklórny súbor Technik. Roztancujú vás tiež DJ Woodee či Janko Kulich & Kolegium.

Podrobný program TU.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM