Rôzne Správy

Zmeny v reorganizácii premávky MHD bude dopravný podnik monitorovať priamo v teréne

So začiatkom výrazných dopravných obmedzení, ktoré by cestujúca verejnosť mala výrazne pocítiť od pondelka 18. februára, DPB očakáva zvýšený záujem o cestovanie MHD.

Zdroj: Dnes24.sk

Dopravný podnik Bratislava (DPB) je v prípade potreby pripravený flexibilne reagovať na vzniknutú situáciu, ktorú ovplyvnia rozsiahle rekonštrukcie v hlavnom meste. „Hliadky nášho dispečingu budú v prvých dňoch kontrolovať zmeny v organizácii premávky MHD priamo v teréne na odklonových trasách,“ uviedla hovorkyňa DPB Adriana Volfová.

Posilnia vyťažené spoje

So začiatkom výrazných dopravných obmedzení, ktoré by cestujúca verejnosť mala výrazne pocítiť od pondelka 18. februára, DPB očakáva zvýšený záujem o cestovanie MHD, a to najmä na Gagarinovej ulici, kde sú vytvorené bus pruhy. „Napriek tomu, že rozmáhajúca sa chrípka môže ovplyvniť aj nasadenie v sektore dopravy, DPB je pripravený situáciu zvládnuť,“ zdôraznila hovorkyňa.

Pripomenula, že zvýšený záujem o cestovanie MHD na Gagarinovej by mali pokryť voľné kapacity na týchto linkách. „Ich vyťaženosť bude podnik v každom prípade sledovať, a ak sa preukáže, že sú vyťažené, DPB spoje posilní,“ informovala Volfová.

Vybranými linkami zadarmo

Volfová pripomenula, že 18. februára až do konca marca budú linky MHD 201, 202, 212, 75 a X72 jazdiť pre cestujúcich zadarmo. V súvislosti s očakávanými zvýšenými prepravnými nárokmi DPB od začiatku nového pracovného týždňa kapacitne posilní aj električkové linky č. 8 a 9, premávajúce v Ružinove.

V hlavnom meste sa v piatok (15. 2.) začali rozsiahle dopravné obmedzenia. Súvisia s výstavbou diaľnice D4 a rýchlostnej cesty R7, konkrétne prestavbou mimoúrovňovej križovatky Prievoz, a s výstavbou podzemného kruhového objazdu na rekonštruovanej časti ulice Mlynské nivy.

V prípade Mlynských nív pôjde o obmedzenia rádovo v mesiacoch a pri D4 a R7 v rokoch. Magistrát i polícia upozorňujú, že Bratislavu čaká náročné obdobie, ktoré si bude vyžadovať veľa trpezlivosti. Prvý nápor na dopravu sa očakáva v pondelok.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku a Instagrame.

Obmedzenia v doprave, Mlynské nivy
15
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM