KAW Rôzne Správy

Zažite v Bratislave poriadnu LETNÚ dávku adrenalínu, plážovú POHODU aj "nebíčko" v ústach

Ak sprevádzate svojich známych na výlete v hlavnom meste, nezostaňte iba v centre. Blízke i vzdialenejšie okolie našej metropoly ponúka množstvo letných dobrodružstiev.

Ilustračný obrázok k článku Zažite v Bratislave poriadnu LETNÚ dávku adrenalínu, plážovú POHODU aj "nebíčko" v ústach
24
Galéria
Zdroj: UFO watch.taste.groove.

V Bratislave sa návštevníkom naskytne nespočetne veľa možností trávenia voľného času. Patrí k nim aj zábava na vode aj na pláži, výpravy za kvalitným vínom či zážitkami s poriadnou dávkou adrenalínu.

Plážová pohodička

Pre Bratislavčanov známa vec, pre výletníkov príjemná atrakcia. Zaborte si nohy do piesku na plážach v centre mesta. Nachádzajú sa oproti sebe na oboch brehoch Dunaja, v blízkosti Starého mosta.

Na petržalskej strane – na Tyršáku sa deti vybláznia v piesku, športovci sa môžu oddávať napríklad plážovému volejbalu. A k tomu všetkému patrí aj dobrá hudba, jedlo aj svieži letný drink pri skvelej hudbe. Tento rok sa môžete na mestskej pláži baviť na koncertoch s názvom Grape pod Mostom (najbližšie 29. 7.).

Pláž Staré Mesto ponúka síce menej športových aktivít, ale tiež dobré jedlo, pitie, koncerty a zábavu.

Ďalšie tipy na výlety v okolí Bratislavy

Zážitky pre dobrodruhov

Ak máte na návšteve dobrodruhov, zoberte ich do areálu vodných športov do Čunova a o zábavu a športové vzrušenie máte postarané. Zdolať peniacu sa vodu, surfovať na umelej vlne alebo sa preháňať na vodnom skútri. To všetko chce istú dávku odvahy. Ak ju naberiete, na vzrušujúce zážitky z Divokej vody v Čunove vaši priatelia nikdy nezabudnú.

Zlaté piesky ponúkajú návštevníkom okrem možnosti vykúpať sa vo vodách jazera aj rôzne športové aktivity. K dispozícii sú tenisové kurty, ihriská na plážový volejbal či pingpongové stoly. Ak sa chcete osviežiť, namierte si to na vodný tobogán. Tiež si môžete požičať plavidlo a objavovať tak zákutia jazera.

Nachádzajú sa tu aj vleky na vodné lyžovanie. Odvážnejší môžu skúsiť tzv. flyboard – lietanie nad vodou. Obľúbeným je tiež paddle board, kde stojíte na dlhej doske a posúvate sa pomocou pádla.

Adrenalínový zážitok ponúka aj skok zo 110 metrov vysokého komína v Pezinku. Je to asi ako skočiť si z 36. poschodia, samozrejme na lane a s istením. Na bungee jumping samozrejme dohliada tím skúsených profesionálov.

Prechádzku oblohou môžete vyskúšať na atrakcii Skywalk, vďaka ktorej zažijete vyhliadkovú vežu UFO z úplne inej perspektívy. V sprievode profesionálneho inštruktora vystúpite na okennú rímsu vyhliadkovej veže, za okná reštaurácie a zažijete neopakovateľný pocit blízkosti oblakov a vzdialenosti zeme pod vami. Na troch chackpointoch možno naberiete odvahu vyskúšať aj náklon nad 80 metrov, prípadne zavesenie sa do priestoru alebo posadenie sa na lávku.

Kam sa vybrať sa za letnými zážitkami?

Niečo pre gurmánov

Pre tých, ktorí práve nepochádzajú z kraja plného viníc, bude určite atraktívna jazda Račianskou lokálkou. Každý piatok si to namieri do uličiek starej Rače a na cestu vinicami. V cene sú tak okrem jazdy aj kupóny na degustáciu vín u miestnych vinárov a tiež miestny sprievodca. Vo vinohrade vám vždy k vínku ponúknu aj niečo dobré pod zub.

Po ceste sa lokálka zastaví vo viacerých konkrétnych viniciach, na Peknej ceste či v záhradnom bufete Šínweg. Zakúpením vouchera za 14,90 eur získavate 14 kupónov na degustáciu vína u miestnych vinárov v hodnote 7 eur, praktickú kapsičku na krk s gravírovaným pohárom a informačnú brožúru s mapou pre ľahkú orientáciu.

Pravú dovolenkovú atmosféru zažijete aj kúsok od hraníc:

Tipy na letné zážitky v Bratislave
24
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM