KAW Rôzne Správy

Tip na výlet: Vláčik Záhoráčik vás v lete odvezie za skvelými zážitkami

Vláčik si to počas letnej sezóny namieri za krásami Záhoria. Vecí na obdivovanie a objavovanie je tam neúrekom.

Ilustračný obrázok k článku Tip na výlet: Vláčik Záhoráčik vás v lete odvezie za skvelými zážitkami
3
Galéria

Počas prvej júlovej soboty (3. 7. 2021) štartuje svoju piatu sezónu letný vlak Záhoráčik. Premávať bude v letnej turistickej sezóne každý víkend a počas sviatkov trikrát denne. Cesta vlakom je príťažlivá pre rodiny s deťmi, milovníkov železnice či pre nadšencov turistiky a prírody, ktorí preferujú verejnú dopravu.

Vezmite aj bicykel

Vláčik môžu využiť aj cykloturisti, ktorí mieria do severozápadných svahov Malých Karpát a dolnozáhorských lesov. Záhoráčik vás spolu s dvojkolesovým tátošom odvezie do Sološnice alebo Plaveckého Podhradia, odkiaľ poľahky trafíte napríklad k rozhľadni na Vápennej (Roštún). Nad touto časťou Záhoria sa hrdo vypína Plavecký hrad.

Z obce Kuchyňa sa zas môžete vybrať na vrch Vysoká, z ktorého sa pokocháte nádhernou panorámou Malých Karpát a časti Záhorskej nížiny.

Kuchyňa je tiež východiskový bod pre cykloturistické výlety do Malých Karpát, dostanete sa odtiaľ aj na Zochovu chatu či do Modry. Magnetom v Lozorne je zas gazdovská dedinka Abeland, ale aj vodná nádrž. Z Lozorna je to už len kúsok k obľúbenému salašu v Stupave s názvom Biofarma Príroda. Na svoje si tam prídu milovníci zvierat aj kvalitnej slovenskej kuchyne.

Záhoráčik premáva trikrát denne cez víkendy a štátne sviatky. Východiskovou stanicou je Bratislava-hlavná stanica a konečnou zastávkou Plavecké Podhradie.

Vlak je vybavený aj špeciálnym cyklovozňom a prevádzkuje ho Železničná spoločnosť Slovenska. Podrobnejšie informácie k cestovným poriadkom, ako aj mapu, tipy na výlety, či fotografie nájdete na webe BSK.

Tipy na výlety v okolí Bratislavy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM