KAW Rôzne Správy

Čistá voda a romantické zákutia: Jazerá kúsok za Bratislavou ponúkajú príjemné ochladenie

Teplo nás vyháňa z rozhorúčených panelákov k vode. V Bratislave, našťastie, máme dosť možností, kde sa dá vykúpať a schladiť. Našli sme najpriezračnejšie jazerá na skok od mesta.

Ilustračný obrázok k článku Čistá voda a romantické zákutia: Jazerá kúsok za Bratislavou ponúkajú príjemné ochladenie
8
Galéria

Ponoriť sa do príjemných vôd jazier a vychutnávať si prírodu v ich okolí, patrí k najkrajším letným radostiam. Bratislava a jej okolie ponúkajú mnoho možností, kam sa vybrať za prírodnou čistou vodou.

Nové Košariská v Dunajskej Lužnej

Najviac ľudí nájdete pri jazere v Dunajskej Lužnej. Počas horúcich dní sa sem premiestnia obyvatelia Dolných honov, Vrakune a aj tí z okolitých dedín. Ak chcete mať pri kúpaní trocha súkromia, odporúčame sem zájsť buď skoro ráno alebo úplne navečer. Najlepšie cez pracovné dni.

Štrkopieskové Košariská, ktoré vznikli pri ťažbe štrku, tvoria dve jazerá. Na väčšom je prístup do vody relatívne strmý. Obľubujú ho najmä nudisti. Druhé, menšie jazero, má širokú pláž s viacerými stánkami s občerstvením. Vodu v oboch jazerách kontroluje Regionálny úrad verejného zdravotníctva.

Rusovce

Jazero na začiatku dediny je obľúbeným miestom nudistov. Kto s obnaženými ľudskými telami nemá problém, môže sa aj tu okúpať v priezračne čistej vode. Pláže okolo sú väčšinou trávnaté. Jedlo a nápoje si však zoberte so sebou. Na brehu tohto prírodného kúpaliska totiž nenájdete ani jeden stánok.

Jazero je obľúbené najmä vďaka jeho vynikajúcej polohe. Z Petržalky sem po hrádzi na bicykli dorazíte za štvrťhodinku. Ak pôjdete autobusom MHD alebo autom, pripravte sa na krátku cestu cez lužný les.

Viac o kúpaliskách v Bratislave

Vajnorské jazero

Kúsok ďalej od Zlatých pieskov sa nachádza ďalšie prírodné jazero, ktoré je tvorené dvojicou umelých jazier, malým a veľkým. Obe tieto časti sú prepojené kanálom, nad ktorým sa nachádza most, ktorý napríklad slúži pre odvážlivcov na adrenalínový zoskok do vody.

Vajnorské jazero (nazývané aj Bager) obklopuje z jednej strany diaľnica D1 a z druhej železničná stanica. Preto je najjednoduchšie sa sem dostať autom alebo vlakom.

Kúpanie je tu možné len na vlastné riziko, no aj tak sem chodí mnoho Bratislavčanov rado relaxovať. Niekomu tu môže prekážať, že v období najväčších horúčav je tu naozaj hlava na hlave a niekedy sa vám bohužiaľ neujde to najlepšie miesto na ležanie.

V okolí sa nachádza aj chatová oblasť a niekoľko stánkov s občerstvením.

Stalo sa v Bratislave

Jazerá v a pri Bratislave
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM