KAW Rôzne

Zažeňte smäd a hlad na vlnách Dunaja

Čo môže byť v lete lepšie ako sedieť pod holým nebom priamo na vode a vychutnávať si svoj obľúbený nápoj alebo dobré jedlo. Pozývame vás do niektorých reštaurácií a krčmičiek priamo na lodi.

Ilustračný obrázok k článku Zažeňte smäd a hlad na vlnách Dunaja
Zdroj: Facebook

V hlavnom meste a jeho okolí máte na výber z viacerých reštaurácií. Líšia sa veľkosťou, interiérom a najmä ponukou jedál a nápojov.

Dunajský pivovar

Medzi najmladšie reštaurácie na vode patrí Dunajský pivovar prikotvený na Tyršovom nábreží na petržalskej strane Dunaja. Interiér lode je zariadený jednoducho, ale účelne. Cez veľké presklenné okná vidíte priamo na rieku a panorámu Bratislavy.

Miesto si môžete nájsť pri dlhých drevených laviciach, ale aj stoloch pre dvoch. Počas letných večerov sa najlepšie sedí na palube otočenej k mestu. Ak chcete zažiť naozajstnú pohodu, nohy si môžete vyložiť na zábradlie priamo nad vodou.

Kuchyňa Dunajského pivovaru ponúka predjedlá aj pivné špeciality, polievky, tradičnú prešporskú kuchyňu, ryby, bezmäsité jedlá, šaláty a dezerty. Naozaj je z čoho vyberať.

V ponuke majú viac druhov piva a radlerov, väčšinu varia skutočne sami na lodi. Z jedál sme ochutnali rybaciu panvičku a pivovarský guľáš s knedľou. Nedalo sa im nič vyčítať.

Ďalšie dve reštaurácie sú vzdialené od ruchu mesta. Okrem príjemného posedenia si užijete aj blízkosť prírody:

Reštaurácia Marína Vlčie hrdlo

V tichej zátoke vo Vlčom hrdle nájdete reštauráciu Marína. Pri poháru dobrého vína si môžete pochutnať najmä na rybacích špecialitách, ktoré tu ponúkajú pripravené na rôzne spôsoby. Odporúčame ochutnať halászlé, šťuku, pstruha alebo hejka. Zapiť ich môžete čerstvou domácou limonádou alebo pivom.

Veľký luxus by ste v zátoke hľadali márne, atmosféra skutočného prístavu lodiek a člnov vám ho však určite vynahradí.

Dostanete sa tam po cyklotrase od Prístavného mosta, prípadne autobusom zo zástavky Povodie Dunaja a odtiaľ kúsok peši. Ak pôjdete autom, na križovatke s Malým Dunajom pred Slovnaftom odbočte doprava a potom smerom k veľkému Dunaju cez železnicu k lodenici.

Mark Twain club

Z malej krčmičky na brehu Karloveského ramena vám podajú pivo priamo do člna, ak náhodou plávate okolo. Využívajú to desiatky vodákov, ktorý sa tu zastavia na svoj obľúbený nápoj.

Malý farebný parník ponúka partiám, ktoré sa tu pravidelne schádzajú všetko, čo k dobrej zábave potrebujú. Rybári, trampovia aj študenti sa tešia na dobre vychladené a správne načapované pivo. K dokonalej idylke už chýba len niečo na zahryznutie. Hladným ponúkajú klasiku v podobe hot dog-u, klobások, párkov či pagáčikov.

Najväčšou devízou podniku je jeho útulná atmosféra, tesná prítomnosť prírody a priaznivé ceny.

Čítajte aj: Vybrali sme pre vás TOP päť skvelých reštaurácií pri vode

Zažeňte smäd a hlad na vlnách Dunaja
10
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM