KAW Rôzne

Vybrali sme pre vás TOP päť skvelých reštaurácií pri vode

Stáť nad sporákom v tridsaťstupňovom teple nie je nič príjemné. Oveľa lákavejšie znie pozvanie do niektorej z bratislavských reštaurácií. Vyskúšali sme tie, ktoré majú svoju terasu priamo nad vodnou hladinou.

Ilustračný obrázok k článku Vybrali sme pre vás TOP päť skvelých reštaurácií pri vode
Zdroj: internet

Teplé letné počasie láka na večerné prechádzky. Ak ich chcete ozvláštniť romantikou, zájdite do niektorej z reštaurácií priamo nad hladinou jazera. Okrem ich originálnej atmosféry vás poteší aj príjemný chládok z hladiny. V Bratislave a okolí ich je niekoľko.

U zlatého vodníka

Reštaurácia v tesnej blízkosti jazera Zlaté piesky ponúka už roky porcie, ktorých veľkosť nie je v našich končinách obvyklá. Aj ten najväčší hladoš sotva zvládne veľkú dávku na tanieri.

Nájdite si preto na jedlo čas a pomaly vychutnávajte atmosféru Zlatých pieskov. Z terasy reštaurácie, ktorá je priamo nad vodu, vidíte zblízka vodných lyžiarov. Po dobrom jedle môžete zopár kalórií odbúrať na loďke alebo vodnom bicykli. Plávať radšej neskúšajte. S plným bruchom by ste mohli skončiť v rukách záchranárov.

„Naša reštaurácia bola založená pred dvadsiatimi rokmi s malou kapacitou pre tridsať osôb. Navštevovalo nás stále viac a viac spokojných ľudí, a tak sme zvýšili kapacitu na deväťdesiatjeden osôb. Na letnej terase sa naje až 122 osôb,“ pozýva do podniku jeho majiteľ.

Oáza

Na prechádzkach rozhorúčenou Petržalkou vás schladí Oáza. Tak sa volá príjemná reštaurácia na brehu Veľkého Draždiaka. Pri stoloch navrhnutých v ľudovom štýle vám zaiste zachutia grilované špeciality či pizza. Deti neodmietnu ani palacinky a zmrzlinové poháre.

Ako sa na reštauráciu pri vode patrí, ponúka aj široký sortiment rybacích jedál. Na tom všetkom si pochutnáte na terase pod palmami, odkiaľ je len na skok k vode. Pri jedle môžete počítať petržalské labute, ktoré tu nájdete v každom ročnom období.

Mólo

Reštaurácia na brehu Kuchajdy je výnimočná najmä svojou terasou nad hladinou jazera. Nie nadarmo sa volá Mólo. Je tým pravým miestom na romantickú večeru či oslavu výročia.

Zážitok z jedla, ktoré si môžete vychutnať nad vodou, umocňuje okolitá príroda. Priamo do taniera vám pozerajú kačice a labute, sem-tam za vaším chrbtom vyskočí kapor.

Ochutnať môžete špeciality z rýb, vegetariánske pochúťky či jedlá slovenskej a stredomorskej kuchyne. Čerstvé ryby a morské živočíchy pripravujú priamo pri zákazníckych stoloch. Ponúknu vám hovädzie mäso z Brazílie, teľacie z Rakúska, ale aj jahňacinu z Nového Zélandu.

Mango

Čo by ste povedali na carpaccio z tuniaka ako predjedlo, krémovú polievku z kukurice, maslovú rybu na grile a malinový sorbet ako sladký dezert? Na spomínané menu láka reštaurácia Mango priamo nad hladinou jazera Košariská.

Do Dunajskej Lužnej je to z Bratislavy pár kilometrov. Keď už sa tam vyberiete, je dobré spojiť plávanie a šport s gurmánskym zážitkom. V reštaurácii si môžete vychutnať svoj drink na terase s nohami ponorenými do jazera.

Majitelia do Maga pozývajú sloganom: „Každá návšteva je ako dovolenka.“ A my im dávame za pravdu.

Lobster

Reštaurácia Lobster v Senci zaujme už z diaľky. Originalita jej architektúry vám nedovolí obísť ju bez povšimnutia. Magickou silou vás vtiahne dovnútra. A neoľutujete.

Štýlový podnik postavili nad vodou Slnečného jazera na agátových koloch. Sympatická reštaurácia uspokojí aj chute náročných gurmánov. V reštaurácii na palube lodi alebo letnej terase organizujú svadby, promócie, recepcie, bankety a firemné akcie.

Ak by sa vám pri jazerách zapáčilo a chceli by ste zostať na noc, v domčekoch penziónu na koloch nad hladinou sa vám určite prisnia karibské sny.

Čítajte aj: Romantické prírodné kúpaliská nájdete kúsok za Bratislavou

Reštaurácie na vode
1
Galéria
Reštaurácie pri vode
13
Galéria
Zdroj: internet
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM