Rôzne

Zásah kukláčov v centre: Colnícke psy budú vyhľadávať drogy a pašovaný tovar

Už túto sobotu uvidíte na vlastné oči zastavovanie pašerákov a ich spacifikovanie, ako aj kynologické ukážky.

Ilustračný obrázok k článku Zásah kukláčov v centre: Colnícke psy budú vyhľadávať drogy a pašovaný tovar
9
Galéria
Zdroj: TASR

V sobotu budete môcť na Hlavnom námestí spoznať prácu finančnej správy. Počas tradičného podujatia Národný deň colníkov môžete vidieť zásah kukláčov, colnícke psy budú vyhľadávať drogy a pašovaný tovar, predvedie sa aj Čestná jednotka finančnej správy.

Na vlastné oči

Budete si môcť prezrieť historické uniformy, zbrane, rozličné falzifikáty, ale i chránené druhy rastlín a živočíchov. Priamo na námestí bude pristavené aj vozidlo so skenovacou technikou. V ňom si budete môcť napríklad preveriť, z akého kovu sú v skutočnosti vyrobené vaše šperky. Colníci budú tiež vysvetľovať, aké chránené druhy rastlín a živočíchov nie je možné z dovolenky privážať ako suveníry.

Na vlastné oči uvidíte kynologické ukážky, zastavovanie pašerákov a ich spacifikovanie. Pripravený bude aj stánok plný falzifikátov a originálnych produktov, ktoré bude možné porovnávať. Budete sa môcť dokonca odfotiť v colníckej uniforme.

Pre deti sú pripravené aj rôzne súťaže. Budú si môcť vyskúšať beh v nepriestrelnej veste, popasovať sa s rukami v putách, colníci overia aj ich fyzickú zdatnosť.

Výročia

Súčasťou tohtoročného programu je pripomenutie si 100. výročia vzniku 1. Československej republiky a 50. výročia Colnej únie. Na Hlavnom námestí sa budú môcť návštevníci pri tejto príležitosti oboznámiť aj s tým, ako fungovala hraničná kontrola či akú uniformu nosili colníci pred 100 rokmi.

Programom, ktorý bude prebiehať od 14:30 do 17:00 hod., bude sprevádzať moderátor Slávo Jurko.

Takéto podujatie pre verejnosť organizuje finančná správa každoročne pri príležitosti Národného dňa colníkov, ktorý si oficiálne pripomíname 21. septembra.

Bratislava24.sk informovala Ivana Skokanová, hovorkyňa Finančného riaditeľstva SR.

Deň colníkov na Hlavnom námestí
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM