Kultúra

Jesenné Kapitulské dvory otvoria brány starých domov a skrytých zákutí obľúbenej uličky

Nenechajte si ujsť obľúbené podujatie, ktoré odhalí kus histórie a pripomenie, ako naše mesto vyzeralo kedysi.

Ilustračný obrázok k článku Jesenné Kapitulské dvory otvoria brány starých domov a skrytých zákutí obľúbenej uličky
8
Galéria
Foto: Karol Srnec / Zdroj: ephoto.sk

Jesenné Kapitulské dvory 2018 prepoja uličky v Starom Meste s mestskými hradbami a cez peší most až na pešiu zónu na Židovskej ulici. Môžete nazrieť aj do domu Albrechtovcov a Baxovej veže.

Ožijú uličky aj hradby

Podujatím na Kapitulskej ulici ožije uličný priestor, priľahlé dvory a záhrady. Ak vás zaujíma história a súčasnosť Bratislavy, určite si vyberiete niečo zaujímavé z ponuky predajných a propagačných stánkov, ktoré sa rozložia na Kapitulskej. Hneď odtiaľ môžete zbehnúť do Baxovej veže, kde svoje nástroje rozozvučí hudobná skupina Music Park. Uvidíte aj Divadlo ZkuFra Von, kúzelníka Ivana, rozprávanie príbehov o našom meste a tiež rôzne prednášky a diskusie. Čerešničkou na torte hudobných vystúpení bude koncert známej bratislavskej kapely Longital.

Pre všetkých zvedavých návštevníkov bude otvorená brána do dvora domu Albrechtovcov. Pozrieť si môžete aj vnútorné priestory domu, kde sa dozviete o histórii objektu a rodiny, ktorá tam bývala.

V hradbách sa rozloží vojenský tábor s prístreškom a prezentáciou zbraní. Uvidíte ukážky šermu, mušketierskeho výcviku a táborového života.

Židovská ulica ponúkne rovnako pestrý program. Deti zabaví Divadlo o čertovi Kolofónovi, dospelých určite zaujmú autorské čítania, poézia na počkanie, koncert Erika Žigmunda a prezentácia tvorby študentov VŠVU a insitnej tvorby slovenských menšín v Srbsku. Dobrú náladu umocní pohár vínka pri tancovačke pod holým nebom s New Style Hustle. Zabaví vás aj skvelá swingová hudobná kapela Funny Fellows s ich autopódiom.

sobota 22. septembra / Kapitulská ul. a okolie / od 10:00 do 18:00 hod. / vstup voľný

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM