MAK Rôzne Správy Samospráva

Vyšiel veľký prieskum o hazarde v Bratislave. Čísla vás prekvapia

Výskum poukázal, že regulácia, zavedená v uplynulých štyroch rokoch, priniesla hmatateľné zlepšenie.

Ilustračný obrázok k článku Vyšiel veľký prieskum o hazarde v Bratislave. Čísla vás prekvapia
Zdroj: TASR

Asociácia zábavy a hier si u agentúry FOCUS objednala prieskum medzi obyvateľmi Bratislavy, v ktorom od 3. do 9. februára tohto roku zisťovala, ako vnímajú hazard.

Výsledky dokazujú, že regulácia, zavedená v uplynulých štyroch rokoch, priniesla hmatateľné zlepšenie. Z aktuálneho prieskumu vyplýva, že až 93% oslovených v roku 2019 ani raz neprekročilo prah herne. Pred tromi rokmi to bolo 85%. V absolútnych číslach to znamená, že kým v roku 2016 vstúpilo najmenej raz do herne približne 85-tisíc Bratislavčanov, v minulom roku to bolo už len niečo cez 37-tisíc ľudí.

To predstavuje pokles o takmer 60%.

Drvivá väčšina Bratislavčanov nemá predstavu o tom, ako to v herniach skutočne vyzerá, preto namiesto reálnych skúseností ovplyvňujú ich názory skôr predsudky. S hazardom sa im automaticky spája závislosť.

Takmer tri štvrtiny opýtaných ale nepoznajú osobne nikoho, kto má problém so závislosťou na výherných prístrojoch (72%).

Aktuálny prieskum ďalej ukázal, že až 78% opýtaných nemá žiadne negatívne skúsenosti s existenciou herní. To je v príkrom rozpore s tvrdeniami aktivistov, ktorí hazard v herniach a kasínach prezentujú verejnosti ako celospoločenský problém, ktorý je nevyhnutné okamžite riešiť striktným zákazom.

Viac ako dve tretiny respondentov odmietli, aby sa výpadok príjmov z hazardu v rozpočte riešil ďalším zvyšovaním daní.

Ste za to, aby sa výpadok príjmov z hazardu v rozpočte Bratislavy riešil ďalším zvyšovaním daní?

Nie
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM