KAW Kultúra

Vyrazte si do obľúbeného bratislavského kina online!

"Projekciu” filmu si nemôžete stopnúť, zastaviť, pretočiť ani odložiť na zajtra, ale tak, ako v kine, ju absolvujete neprerušene v stanovenom čase.

Ilustračný obrázok k článku Vyrazte si do obľúbeného bratislavského kina online!
Zdroj: TASR

Ani kultúre sa v časoch koronavírusu nedarí dobre. Divadlá sú prázdne, na stoličky v kinách sadá pomaly prach. Každý chce však prežiť a naďalej rozdávať zážitky divákom. Známe bratislavské kino Lumière vymyslelo, ako na to.

Kino ide za divákom

Pozrieť si film na veľkom plátne v kine je zážitok, ktorý sa nedá nahradiť prenosom online, avšak v mimoriadnych časoch je potrebné pristúpiť k mimoriadnym riešeniam.

„Jedným zo spôsobov, ako môžete podporiť legálne uvádzanie filmov na Slovensku a zároveň vdýchnuť aspoň trochu kyslíka slovenskej kinokultúre, je vyraziť si do kina online – navštíviť Kino Lumière doma, resp. umožniť Kinu Lumière, aby vás spolu s ďalšími fanúšikmi a fanúšičkami dobrých filmov navštívilo u vás doma,“ píše známe kino na svojej webovej stránke.

Ako na to?

Predstavenie sa začne v presne určený deň a čas ako live stream. “Projekciu” filmu si nemôžete stopnúť, zastaviť, pretočiť ani odložiť na zajtra, ale tak ako v kine ju absolvujete neprerušene v stanovenom čase.

„Môžete (ale nemusíte) s ďalšími divákmi a diváčkami četovať online – pred, počas i po premietaní. Čet si, samozrejme, môžete deaktivovať a filmu sa venovať nerušene,“ dodáva Lumière.

Tak čo poviete, je pre vás takáto ponuka lákavá? Ako to presne funguje, sa dozviete TU.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM