Rôzne

Výborná správa! Pre horúčavy predĺžili otváracie hodiny na niektorých kúpaliskách

Aby mesto pomohlo zvládnuť vysoké teploty, rozmiestnilo rozprašovače vodnej hmly, spustilo pitné fontánky a zabezpečí aj cisterny s pitnou vodou.

Ilustračný obrázok k článku Výborná správa! Pre horúčavy predĺžili otváracie hodiny na niektorých kúpaliskách
5
Galéria
Zdroj: TASR

V Bratislave pre horúčavy predĺžili otváracie hodiny na niektorých mestských letných kúpaliskách.

Otváracie hodiny

Kúpaliská Rosnička v Dúbravke, Tehelné pole v Novom Meste a Delfín v Ružinove sú otvorené od 9:00 do 20:00 hod. Kúpalisko Lamač od 10:00 do 19:00 hod. Okrem toho sú k dispozícii kúpaliská Zlaté piesky, Krasňany a v piatok (28. 6.) sa má otvoriť aj kúpalisko Rača. Informoval o tom hovorca Bratislavy Peter Bubla.

Rozprašovače vodnej hmly

Aby mesto pomohlo zvládnuť aktuálne vysoké teploty, rozmiestnilo šesť rozprašovačov vodnej hmly. Obyvatelia i návštevníci Bratislavy ich môžu nájsť na Hviezdoslavovom námestí pri Ganymedovej fontáne, na Námestí SNP pri fontáne Lev s erbom, na Námestí M. Benku, Dulovom námestí, v Parku A. Hlinku a v Medickej záhrade. V júli pribudne osviežovač aj na Hlavné námestie, v blízkosti Maximiliánovej fontány.

„Rozprašovače fungujú na princípe atomizácie vody na mikročastice vodnej hmly, ktorá sa odparí. Majú teplotný senzor, ktorý je prednastavený na teplotu 25 stupňov Celzia. Znamená to, že rozprašovače sa automaticky vypnú pri poklese pod 25 stupňov Celzia, napríklad v prípade dažďa,“ vysvetlil Bubla.

Pitné fontánky

Ľudia majú k dispozícii aj pitné fontánky, ktorých je v tomto roku spustených desať. Nachádzajú sa na Župnom námestí, Hlavnom námestí, Hviezdoslavovom námestí, Námestí SNP, na Nádvorí na Bielej ulici, vo dvore Palugyayovho paláca na Zelenej ulici, na Sedlárskej ulici či v Grasalkovičovej záhrade.

„Okrem toho stále sledujeme vývoj počasia a v momente keď bude niekoľko dní po sebe teplota vzduchu presahovať 30 stupňov Celzia, zabezpečíme aj cisterny s pitnou vodou,“ podotkol Bubla. Umiestnené budú na Hlavnom námestí a na Kamennom námestí.

K zmierneniu tepla prispeje aj kropenie ulíc, ktoré tiež mesto spustí. Osviežiť vzduch počas horúčav pomáha aj vyše 150 fontán v Bratislave, z ktorých 38 prevádzkuje mes­to.

Bratislavské kúpaliská
5
Galéria
Zdroj: TASR

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM