Správy Samospráva

Leto v Bratislave aj tento rok spríjemnia rozprašovače vodnej hmly

Hlavné mesto ich postupne inštaluje na frekventované námestia Bratislavy, rovnako ako v minulom roku.

Ilustračný obrázok k článku Leto v Bratislave aj tento rok spríjemnia rozprašovače vodnej hmly
6
Galéria
Zdroj: Bratislava - Magistrát

Aj tento rok sa budú môcť Bratislavčania či návštevníci mesta počas horúcich letných dní osviežiť vďaka rozprašovačom vodnej hmly. Hlavné mesto ich postupne inštaluje na frekventované námestia Bratislavy, rovnako ako v minulom roku. Od piatka 1. júna sú budú spustené na Hlavnom, na Hviezdoslavovom námestí, na Námestí slobody, pred Starou tržnicou a v Medickej záhrade.

Osviežia horúce dni

„Leto sa nám v Bratislave rozbehlo v plnom prúde a Bratislavčania sa už môžu tešiť na obľúbené rozprašovače vodnej hmly, ktoré si denne vyskúšajú aj tisícky zvedavcov. Pre veľkú obľubu sme sa ich preto rozhodli navýšiť a v dohľadnej dobe ich nájdete aj na Hurbanovom námestí, na Námestí M. Benku a na Kamennom námestí,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Tak, ako aj v po minulé roky, rozprašovače vodnej hmly budú fungovať v čase od 10.00 – 20.00 hod. pri teplote nad 25 stupňov Celzia. Rozprašovače fungujú na princípe atomizácie vody na mikročastice vodnej hmly. Od prvej inštalácie rozprašovačov, ktoré vzbudili u Bratislavčanov a turistov veľký záujem, ich mesto postupne navyšuje a aj takýmto spôsobom sa snaží spríjemniť horúce letné dni v Bratislave.

Rozprašovače vodnej hmly pre hlavné mesto inštaluje a spravuje mestská organizácia Generálny investor Bratislavy, ktorá zároveň zabezpečuje údržbu a prevádzku celkovo 55 zariadení, z toho 41 fontán, 11 pitných fontánok a 3 studní. Tento rok je spustených 38 mestských fontán a 10 pitných fontánok, ktoré ponúkajú ďalšie príjemné osvieženie a schladenie počas leta.

Pitné fontánky sa nachádzajú na Námestí SNP, Župnom námestí, Hlavnom námestí, dve na Hviezdoslavovom námestí, na Panskej ulici, Michalskej ulici, Zelenej ulici, Bielej ulici, v letnej čitárni u Červeného raka, na druhom nádvorí Primaciálneho paláca či pitná fontánka Putto s rybou na Bielej ulici.

Nové rozprašovače vody v centre mesta
6
Galéria
Zdroj: Hlavné mesto SR Bratislava
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM