Rôzne Správy

Vodiči, pozor! Cez víkend budú na cestách v Bratislave viaceré dopravné obmedzenia

Situáciu na cestách v meste skomplikuje populárne bežecké podujatie aj jarná očista tunela Sitina.

Ilustračný obrázok k článku Vodiči, pozor! Cez víkend budú na cestách v Bratislave viaceré dopravné obmedzenia
Zdroj: TASR

Polícia upozorňuje vodičov na dopravné obmedzenia v Bratislave počas tohto víkendu. Dôvodom je bežecké podujatie ČSOB Bratislava maratón a jarná očista tunela Sitina.

Obmedzenia kvôli maratónu

Sobota

ČSOB Bratislava maratón sa koná v hlavnom meste v sobotu a nedeľu (7. a 8.4.). V sobotu sa od 10.30 do 17.30 h dopravné obmedzenia dotknú v súvislosti s konaním jednotlivých behov Pribinovej ulice v blízkosti nákupného centra. Konkrétne v úseku od Šafárikovho námestia po vyústenie Pribinovej/Olej­kárkej ulice na Landererovu ulicu.

„Príjazd do garáží nákupného centra bude možný zo zadnej strany budovy SND. Na parkovanie bude možné využiť aj vonkajšie parkovacie plochy v okolí nákupného centra, prípadne na nábreží Dunaja z mestskej a petržalskej strany,“ upozorňuje hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

Nedeľa

V nedeľu budú dopravné obmedzenia od 9.45 do 15.00 h najmä v mestských častiach Staré Mesto a Ružinov, a to najmä na Karadžičovej ulici, Mlynských nivách, Ružinovskej ulici v oboch smeroch po križovatku s Tomášikovou ulicou. S obmedzeniami treba rátať aj na Záhradníckej ulici a v centre Bratislavy, hlavne na Americkom námestí, Špitálskej ulici, Námestí SNP, Jesenského ulici, Hviezdoslavom námestí a Vajanskom nábreží.

Obmedzená doprava bude od 10.45 h aj na Viedenskej ceste a v okolí Tyršovho nábrežia. „Doprava na jednotlivých uliciach bude priebežne zatváraná a otváraná v závislosti od priebehu pelotónu bežcov. Od 09.40 do 13.00 h bude obmedzená doprava na Moste Apollo, v čase od 10.00 do 13.00 bude výraznejšie obmedzená doprava aj na Landererovej a Prístavnej ulici,“ spresnil Szeiff.

Polícia odporúča cez víkend vodičom namiesto tranzitu cez centrum mesta popri Dunaji využiť Prístavný most, Most SNP, Most Lafranconi a petržalský obchvat. Priamo v blízkosti trasy behu budú bez obmedzení a plne prejazdné Tomášikova ulica, Bajkalská ulica, Trnavská ulica, Krížna, Šancová, Suché mýto či Nábrežie arm. gen. L. Svobodu po Most SNP.

Zmeny sa dotknú aj MHD

Vjazd do centra mesta pre obyvateľov zóny a dopravnú obsluhu bude zo strany Mlynských Nív možný cez Grösslingovú a Medenú ulicu, zo strany od River Parku bude príjazd možný po Most SNP. Výjazd z pešej zóny centra mesta a samotných ulíc v okolí pešej zóny bude možný cez Palackého a Jesenského ulicu smerom na Dunajskú ulicu.

Dočasné zmeny sa pre konanie maratónu dotknú aj bratislavskej MHD. Bližšie informácie nájdete TU alebo na webe Dopravného podniku Bratislava.

Uzavrú tunel Sitina

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) cez tento víkend uzavrie v nočných hodinách tunel Sitina v Bratislave. Prebiehať tu bude totiž jarná očista tunela. Informuje o tom NDS na sociálnej sieti.

Tunel bude uzavretý v piatok od 22.00 do soboty (7.4.) do 10.00 h, následne v sobotu od 21.00 do nedele (8.4.) do 09.00 h a v nedeľu od 22.00 do pondelka (9.4.) do 04.00 h.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM