Kultúra

TIPY NA VÍKEND: Deň tataráku, ochutnávka vína, otvorenie nového Kulturáku aj sezóny na kaverne

Počas víkendu na vás čakajú gastronomické pochúťky na viacerých akciách v meste. Drobcov môžete zobrať na výstavu lietadiel aj detský autosalón.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Deň tataráku, ochutnávka vína, otvorenie nového Kulturáku aj sezóny na kaverne
10
Galéria
Zdroj: TASR

Ochutnávka vínka v Rači

Všetci milovníci račianskeho vínka si už na piatok môžu naplánovať Špacírku po račanských pivnicách. Pivnice budú otvorené v piatok aj v sobotu. Na každý deň budú zvlášť pripravené vínne pasy. Viac sa dozviete TU.

piatok – sobota / račianske pivnice / vstupené na jeden deň je 20 eur, vrátane kupónov na nákup vína v hodnote 8 eur

Otvorenie Petržalskej tržnice

Nakúpiť v Petržalskej tržnici budete môcť už v piatok. O deň neskôr všetkých zákazníkov privíta pestrým rodinným programom. Môžete sa tešiť na ochutnávky, ktoré si pripravia predajcovia či na hudbu skupiny Woodpack Brothers. O úsmevy detí sa doobeda postará šašo Ľuboš a počas celého dňa si môžu užívať maľovanie na tvár. Súčasťou programu budú aj dva workshopy zamerané na mestské pestovanie rastlín a význam nakličovania, prípravu a použitie klíčkov.

sobota / od 8:00 do 18:00 hod. / Petržalská tržnica, Bratská ul. / vstup voľný

Otvorenie sezóny na kaverne

V sobotu otvorí sezónu 2018 kaverna KK6. Ak sa necháte na túto príjemnú akciu občianskeho združenia BUNKRE pozvať, čaká vás výborný kotlíkový guláš a čaj. Prehliadky objektu budú každých 30 minút, prvá začne o 10:00 a posledná 15:30 hod.

sobota / od 10:00 do 16:00 hod. / Kaverna Kamzík / vstup voľný

Deň tataráku

Milovníci tepelne neupraveného mäsa s vajcom a koreninami, alebo aj tataráku, si počas víkendu prídu na svoje! Vo Fresh Markete bude prebiehať Deň tataráku 2018 a rozhodne sa je na čo tešiť! V sobotu o 10:00 hod. vám predvedie prípravu hovädzieho tataráku Mäsiarske bistro, o 11:00 hod. uvidíte prípravu rybacieho tataráku v podaní MyFish, o 12:00 hod. sa predstaví vegetariánsky tatarák v podaní Thali a o 13:00 hod. opäť hovädzí tatarák a Mäsiarske bistro.

sobota / od 10:00 do 14:00 hod. / Fresh Market / vstup voľný

Jarný dizajnérsky showroom

V obľúbenej reštaurácii Kontajner Riviéra si budete môcť uloviť jedinečné dizajnérske kúsky a privítať jar v žiarivých farbách! Celých sedem hodín si budete môcť prezerať a nakúpiť kúsky od mnohých slovenských návrhárov a značiek. Okrem obľúbených stálic na vás čakajú aj skvelé nové značky a dizajnéri. Kvalitná móda, kabelky, autorské šperky, topánky, doplnky – to si nemôžete nechať ujsť!

sobota / 13:00 – 20:00 hod. / Kontajner Riviéra

„Otváračka“ Kulturáku

Na Bazovej ulici, kde niekedy sídlil klub Hlava 22, bude onedlho opäť rušno. Postará sa o to Kulturák. Ako avizujú ľudia, ktorí sa budú starať o pestrosť hudobných žánroch v Kulturáku, môžeme sa tešiť na „koncerty, divadlo a umenie všetkého druhu.“ Kulturák klub oficiálne otvorí svoju bránu v sobotu 7. apríla. Na „otváračke“ zahrajú Esazlesa a punková slovenská kapela The Wilderness. Viac TU.

sobota / od 20:00 hod. / Kulturák, Bazová ul. / vstupné 5 eur

Svet lietadiel

Fascinuje vás svet lietadiel? Zvykli ste v mladosti skladať modely najrôznejších letúnov? Chceli by ste spoznať slávne svetové letiská? Ak ste na väčšinu otázok odpovedali kladne, rozhodne by ste mali navštíviť unikátnu výstavu Svet lietadiel, ktorej sa potešia aj deti. Na výstave budete môcť obdivovať veľké množstvo nádherných plastových a papierových modelov. Medzi vystavenými exponátmi nájdete aj reálny vetroň.

od soboty do 6. mája / otvorené od 9:00 – 21:00 hod. / Shopping Palace Zlaté piesky / vstup voľný

Detský autosalón

Máte doma milovníka športiakov či vášnivú fanúšičku luxusných modelov? Zoberte ich do Auparku! V tieto dni môžu nielen obdivovať, ale sa aj povoziť v autíčkach v Detskom autosalóne. Tak, ako minulý rok, aj tento bude okrem štýlovej jazdy pripravená aj zábavná fotostena! Nezabudnite si doma nacvičiť pózy!

do nedele / Aupark / vstup voľný

Kurz poznávania vtáčích hlasov

Chcete vedieť, aké vtáčiky spievajú v našich lesoch? Pridajte sa k CK watching.sk na krátku vychádzku a naučte sa rozoznávať vtáčie hlasy aj vy. Aj tento rok pokračuje tradícia krátkych kurzov poznávania vtáčích hlasov v peknom prostredí Železnej studničky. Počas dvoch víkendov sa uskutočnia štyrikrát denne približne hodinové vychádzky zamerané na poznávanie najbežnejších vtáčích obyvateľov lesov v okolí Bratislavy.

sobota, nedeľa / od 10:00 do 17:00 hod. / Železná studnička, v areáli bývalých bufetov pri odbočke na Kačín / začiatky vychádzok vždy o 10:00, 12:00, 14:00 a 16:00 hod.

Jarné Vegánske hody

Vegánske hody opäť prinášajú to najlepšie z udržateľnej a ohľaduplnej kuchyne. Môžte sa tešiť na viac než dve desiatky reštaurácií, obchodov a výrobcov ponúkajúcich tie najlepšie jedlá čisto rastlinného pôvodu, kozmetiku netestovanú na zvieratách, ako aj na alternatívy kožených výrobkov. Čaká na vás celodenný program s kuchárskymi show v réžii známých blogeriek. Nebudú chýbať infostánky neziskových organizácií, ale ani detský kútik či možnosť vyskúšať si virtuálnu realitu. Viac sa dozviete TU.

nedeľa / od 10:00 do 20:00 hod. / Stará tržnica a priestor pred ňou / vstup voľný

Zabehajte si

ČSOB marathon je jedným z najväčších bežeckých podujatí na Slovensku. Okrem hlavných disciplín pre dospelých, ako sú maratón, polmaratón, či štafetový beh, sa nezabudlo ani na mladších bežcov, ktorí si môžu zmerať sily v detských behoch. Viac sa dozviete TU.

sobota – nedeľa / 10:00 hod. / štart pred OC Eurovea

TIPY NA VÍKEND
10
Galéria
Zdroj: OZ Bunkre
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM