Rôzne Správy

PODZEMIE plné tajomna: Bratislavčanov čaká špeciálny zážitok, vstup na vlastné RIZIKO!

Deti radšej nechajte doma, pretože tento výlet do minulosti je určený návštevníkom nad 18 rokov.

Ilustračný obrázok k článku PODZEMIE plné tajomna: Bratislavčanov čaká špeciálny zážitok, vstup na vlastné RIZIKO!
3
Galéria

V rámci 18. ročníka podujatia Bratislavských mestských dní pripravila Bratislavská vodárenská spoločnosť skutočne zaujímavý zážitok. Ide o sprístupnenie podzemia Vodárenského múzea, ktoré vyzerá ako z hororových filmov.

Tajomné podzemie

Už v sobotu 26. 6. môžete vidieť priestory, kam sa bežný Bratislavčan len tak nedostane.

Budova Vodárenského múzea slúžila v minulosti ako hlavná čerpacia stanica pre Bratislavu a v jej podzemí sa nachádza spleť chodieb, v ktorých bolo umiestené technologické zázemie pre čerpadlá z čias parnej éry. Až do súčasnosti sa zachovali pozostatky pôvodných liatinových potrubí s uzávermi a zariadenia uhoľného hospodárstva.

Najväčším unikátom je vodárenská studňa z roku 1886, ktorá bola priamo napojená na zdroj pitnej vody na Sihoti a v ktorej sa stále nachádza voda.

Keďže o tento unikátny zážitok bude iste veľký záujem, je potrebné sa vopred zaregistrovať na FB stránke BVS prostredníctvom správy, ktorú BVS pošlete.

Vstup na vlastné riziko

Do podzemia Vodárenského múzea môžete nahliadnuť 26. 6. 2021 o 9:00, 10:00 a 11:00, skupiny budú organizované po 12 osobách. Keďže priestory nie sú rekonštruované, vstup je na vlastné riziko. Deti radšej nechajte doma, pretože tento výlet do minulosti je určený návštevníkom nad 18 rokov.

Celé Vodárenské múzeum bude otvorené od 9.00 – 13.00 hod.

Zdroj: BVS

Stalo sa v Bratislave

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM