KAW Správy Samospráva

Na Trnavskom mýte pod PLATANMI pribudli lavičky. Priestor je aj pod dohľadom kamier

Hlavné mesto má ambíciu vytvoriť na Trnavskom mýte priestor, kde sa ľudia radi zastavia, oddýchnu si v tieni, či bez starostí počkajú na svoj spoj.

Ilustračný obrázok k článku Na Trnavskom mýte pod PLATANMI pribudli lavičky. Priestor je aj pod dohľadom kamier
Zdroj: MIB

Platany na Trnavskom mýte sa uchytili a darí sa im. Poskytnú tak príjemný tieň v horúčavách, ktoré aktuálne Bratislava zažíva. A nemusíte pod nimi len tak postávať. Pribudli totiž lavičky, kde si môžu okoloidúci oddýchnuť.

Posedenie v tieni

Pred tržnicou pribudli okrem piatich 12-metrových platanov aj trvalky a parádne vydláždený priestor. Pod stromami, ktoré majú špeciálny zavlažovací systém, si aktuálne môžete sadnúť už aj na jednu z lavičiek.

Hlavné mesto sa obrázkami spred tržnice pochválilo na sociálnej sieti. „Trnavským mýtom prejde denne množstvo ľudí, o to viac nás teší, že táto úprava prinesie zmenu z čisto tranzitného priestoru, ktorý pôsobí niekedy nehostinne a vyprahnuto, na miesto, kde sa radi zastavíme, oddýchneme si v tieni, či bez starostí počkáme na svoj spoj,“ uvádza magistrát na sociálnej sieti.

Pod dohľadom kamier

Do spomínaného priestoru pred tržnicou pribudli aj dve nové kamery a podľa slov primátora Matúša Valla, bude polícia priestor vo zvýšenej miere kontrolovať.

Viac o projektoch v Bratislave

🌳Ľudia na Trnavskom mýte môžu na MHD konečne čakať v tieni. Teším sa, že sme dokončili úpravu nového verejného priestoru...

Posted by Matúš Vallo má rád Bratislavu on Tuesday, June 22, 2021
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM