Rôzne Samospráva

VIZUALIZÁCIE: V Lamači budú mať krajšie námestie

Obyvatelia Lamača dostanú pod vianočný stromček netradičný darček. Mestská časť dokončuje rekonštrukciu Malokarpatského námestia.

Ilustračný obrázok k článku VIZUALIZÁCIE: V Lamači budú mať krajšie námestie
7
Galéria
Zdroj: Bratislava - Lamač

Centrum bratislavskej mestskej časti Lamač dostane novú tvár. Samospráva začala s prácami na prvej etape rekonštrukcie Malokarpatského námestia 9. októbra. Obyvatelia sa po vynovenom námestí budú môcť prejsť už o pár dní.

Krajšie námestie

„Rekonštrukcia sa týka hornej časti námestia, kde prebieha výmena a doplnenie inžinierskych sietí, doplnenie rampy a terasových kvetináčov, výmena dlažby a doplnenie vodného prvku – hmlovej fontány. Aktuálne boli ukončené všetky búracie práce, práce na inžinierskych sieťach, podkladových vrstvách dlažby a osadení technológie hmlovej fontány,“ Bratislava24.sk informoval starosta Lamača Peter Šramko.

Ako nám ďalej prezradil, od tohto týždňa sa na námestí začali osádzať blokové schody, následne bude realizovaná pokládka betónovej dlažby, žulových obkladov hmlovej fontány a jej technologickej miestnosti a osádzanie nových zábradlí.

Na prvú fázu rekonštrukcie centrálnej časti Lamača vyčlenila miestna samospráva z rozpočtu mestskej časti 65 000 eur. „Práce plánujeme ukončiť v zmysle zmluvy o dielo do 15. decembra,“ dodal na záver starosta Lamača.

Rekonštrukcia Malokarpatského námestia v Lamači
7
Galéria
Zdroj: Bratislava - Lamač
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM