Správy Samospráva

Takto by mala vyzerať nová zelená lokalita Bratislavy: Páči sa vám? Vyjadrite svoj názor

Do verejného prerokovania o návrhu sa môžu ľudia zapojiť do konca marca.

Ilustračný obrázok k článku Takto by mala vyzerať nová zelená lokalita Bratislavy: Páči sa vám? Vyjadrite svoj názor
Zdroj: Bratislava - Dúbravka

V centre Dúbravky, v bezprostrednej blízkosti rímskokatolíckeho kostola, má vzniknúť nový projekt. Predkladatelia navrhujú dva varianty riešenia územia, oba spája snaha o vytvorenie celistvého kompaktného parku so zastúpením kvalitnej zelene i zázemím pre využitie oddychovo-rekreačného potenciálu miesta.

Varianty

„Od 15. februára do 31.marca prebieha verejné prerokovanie návrhu riešenia územnoplánovacieho podkladu „Urbanistická štúdia zóny Pod záhradami v MČ Bratislava-Dúbravka,“ vyzýva k aktivite mestská časť na svojom facebooku.

V prvom variante, ktorý navrhovatelia nazývajú „kompromisným, nie však ideálnym“, sa ráta s celkovou plochou parku 21 330 štvorcových metrov (m2). Počíta sa v ňom aj s výstavbou štvorpodlažného bytového domu s približne 30 bytmi na okraji parku, rovnako je navrhovaná prepojovacia miestna komunikácia medzi ulicou Pod záhradami a Koprivnickou ulicou.

Druhý variant neráta so žiadnou novou bytovou zástavbou ani prepojovacou komunikáciou. V západovýchodnom smere je navrhovaná alej, tvorená stromami druhu Sakura, ktoré by v čase kvitnutia pripomínali pôvodné čerešňové sady v Dúbravke. Celková plocha parku v druhom variante je podstatne väčšia ako v prvom a dosahuje hodnotu cca 23 870 m2.

Oba varianty ponechávajú potenciálny priestor na hromadnú podzemnú parkovaciu garáž, ktorá by aspoň čiastočne pokryla deficit parkovacích miest pre okolité bytové dom. Garáž lokalizovaná v juhovýchodnej časti územia, s príjazdom a výjazdom na Koprivnickú ulicu, by bola na mieste existujúceho parkoviska.

Štúdia je zverejnená na webe mestskej časti, samospráva informuje o možnostiach a termínoch pre vznesenie pripomienok a podnetov k štúdii.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM