Vegánske hody prinesú cez tridsať stánkov s ponukou rastlinných jedál
Jedenásty ročník Vegánskych hodov Bratislava prinesie najširšiu ponuku jedál v histórii podujatia, ale aj kuchárske show či workshopy na výrobu domácej ekologickej drogérie.
Už túto nedeľu, 8. septembra, sa v Starej tržnici môžete tešiť na to najlepšie zo sveta rastlinnej gastronómie. Na návštevníkov a návštevníčky čakajú celkovo cez štyri desiatky stánkov a celodenný sprievodný program.
Široká ponuka jedál
Jedenásty ročník Vegánskych hodov Bratislava prinesie najširšiu ponuku jedál v histórii podujatia. Návštevníci a návštevníčky sa môžu tešiť napríklad na viaceré prevedenia svetoznámeho Beyond Burgra alebo ochutnávku alternatívy tradičnej maďarskej klobásy, ktorá chutí na nerozoznanie od originálu.
Okrem iného bude k dispozícií aj široká ponuka slovenských jedál ako bryndzové halušky, guľáše, zemiakový šalát s rezňom, alebo pagáče a taktiež špeciality svetovej kuchyne ako Bao buchtičky, sushi, gyoza, alebo na bukovom dreve grilované zeleninové kebaby. Na svoje si prídu aj ľudia s intoleranciou na lepok a milovníci rastlinných jogurtov či mliek.
„Teší nás neustále narastajúci záujem o Vegánske hody či už zo strany predajcov alebo návštevníkov a návštevníčok. Podujatie každý rok prináša pestrejšiu paletu jedál a výrobkov a zaujímavý celodenný program. Tento ročník prevzal nad podujatím záštitu aj primátor Bratislavy Matúš Vallo a sme radi, že Bratislava – hlavné mesto SR podporuje rozvoj udržateľného a ohľaduplného stravovania,“ dodal Roman Facuna zo združenia Humánny pokrok, ktoré podujatie organizuje.
Bohatý program
Program Vegánskych hodov bude tento rok v znamení prednášok, kuchárskych show a workshopu na výrobu domácej ekologickej drogérie z bežne dostupných surovín v podaní Agaty Hrůšovej. Vegánsky výživový poradca – Radek Látal príde porozprávať na tému „Ako (pre)žiť na vegánskej strave" a ultrabežec Martin Kovaľ priblíži rastlinné stravovanie pre potreby vytrvalostného športovca.
V kuchárskej show sa predstaví Anton Meszároš, ktorý pracoval ako šéfkuchár v jednej z najznámejších Pražských vegánskych reštaurácií a predvedie ako si pripraviť Tempehovú roládu s paštrnákovým pyré a tiež domáci nadýchaný langoš so sojanézou.
Vegánske hody už tradične pokračujú v minimalizácii odpadu a všetky poháre na studené nápoje budú na podujatí umývateľné a všetok riad kompostovateľný, pričom značnú časť zásobovania budú zabezpečovať opäť cyklokuriéri. Podujatie tak dbá nielen o blaho zvierat, ale aj životného prostredia.
Vstup na podujatie je tradične voľný. Podrobný program podujatia a zoznam predajcov nájdete TU. Bratislava24.sk za organizátorov Vegánskych hodov informoval Roman Facuna.
Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.