Rôzne

Kam v Bratislave zadarmo: Ulice ovládnu bojové umenia a nalejeme si čistého vína

Je po prázdninách, no ani september nebude chudobný na rôzne podujatia a akcie. Prvý týždeň sa v cykle krátkych podujatí predstaví Bratislava ako korunovačné mesto.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Ulice ovládnu bojové umenia a nalejeme si čistého vína
4
Galéria
Zdroj: TASR , Pixabay.com

Fotopondelok

Septembrový Fotopondelok bude venovaný aktuálnemu dianiu v českej fotografii. Kunsthistorik a kurátor Lukáš Bártl predstaví výber zo svojich posledných projektov. Spolu s ním prijali pozvanie aj fotografi, s ktorými spolupracuje – Michal Kalhous a Evžen Sobek. Toto stretnutie je realizované s podporou VŠVU v Bratislave.

pondelok / 19:00 hod / Slovenská národná galéria / Vstup voľný

Korunovačné mesto s Tostaburom

Tovarišstvo starých bojových umení a remesiel v Bratislave vám v špeciálne pripravenom cykle krátkych podujatí predstaví Bratislavu ako korunovačné mesto. Termíny: 4., 11. 28. september.

streda / 16:30 hod / Hlavné námestie / Vstup voľný

Jazyková kaviareň

Hovoríte radi cudzími jazykmi? Príjmite pozvanie do jazykovej kaviarne. ​V príjemnej atmosfére sa môžete porozprávať po anglicky, nemecky, francúzsky, španielsky, bulharsky alebo v inej cudzej reči a precvičiť si svoje jazykové schopnosti.​

streda / 17:30 hod / KC Dunaj / Vstup voľný

Grape – oficiálna afterka

Oficiálna afterka Grape-u sa uskutoční na Tyršovom nábreží a na Sun decku.

štvrtok / 18:00 hod / Sun Deck / Vstup voľný

Deň vo vinohradoch 2019

Ochutnajte jedinečné vína v mieste ich zrodu vo vinohradoch malokarpatských vinárov. Jedenástykrát sa otvoria vinice Malých Karpát s nádhernými výhľadmi a vy si ich môžete vychutnať s pohárom vína v ruke. Vinári budú ponúkať hrozno a zároveň víno z neho vyrobené. V tento deň sa za skvelým vinohradníckym zážitkom môžete vybrať pešo, autom ale aj na bicykloch.

sobota / 11:00 hod / Bratislava, Modra, Svätý Jur, Pezinok /

Rímske hry + Limes Day 2019

Rímske hry – Limes Day 2019 je spoločensky etablované podujatie, ktoré prispieva už 22 rokov k spestreniu programovej ponuky Kultúrneho leta 2019.

Hlavný organizátor Múzeum mesta Bratislavy ostatný ročník koncipoval opäť do viacerých priestorov: Múzeum Antická Gerulata v Rusovciach, park kaštieľa v Rusovciach; v rámci aktivity Archeobus návštevníci podujatia navštívia rímske pamiatky na území Slovenska a Rakúska. Celodenná skladba programu Rímske hry – Limes Day 2019 ponúka aktivity pre rôzne vekové skupiny.

sobota / 13:00 hod / Rusovce / Vstup voľný

Zdroj: citylife.sk, Ilustračné foto: pixabay.com, TASR

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Rímske hry Rusovce
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM