Správy Komunálne voľby

Vallo tvrdí, že Kusý SKOPÍROVAL pražský volebný program. Ten hovorí, že išlo o chybu

Predvolebný boj pomaly vrcholí, na sociálnych sieťach sa každý deň objavujú nové informácie od rivalov o tom, čo ten-ktorý kandidát nezvládol či pokazil.

Ilustračný obrázok k článku Vallo tvrdí, že Kusý SKOPÍROVAL pražský volebný program. Ten hovorí, že išlo o chybu
Zdroj: facebook.com/Matúš Vallo má rád Bratislavu

Ako sa zdá, lapsus sa podaril aj Rudolfovi Kusému pri tlačení volebného programu.

Skopírovaný program

Primátor Bratislavy Matúš Vallo, ktorý chce svoj post obhájiť v októbrových komunálnych voľbách, tvrdí, že jeho protikandidát, súčasný starosta bratislavského Nového Mesta Rudolf Kusý skopíroval volebný program od niekoho iného. Kusý argumentuje technickou chybou.

Jeho reklamná agentúra skopírovala viaceré texty z webovej stránky hnutia Praha sobě. Ponáhľali sa až tak, že ich zabudli pred zverejnením aj preložiť z češtiny,“ uviedol Vallo na sociálnej sieti na adresu Kusého programu.

Pritrafila sa chyba

Kusý reagoval, že jeho program vznikal v niekoľkých pracovných skupinách a diskusiách s odborníkmi na dané témy. Súčasťou prípravy bol aj sumár týchto riešení. „Adminovi, ktorý zadáva veci na web, bol chybou poslaný draft programu, kde bol pre inšpiráciu návrh témy od českej reklamnej agentúry, s ktorou som ja ani nesúhlasil. Stala sa technická chyba, za ktorú sa, ak niekoho vyrušila, ospravedlňujeme,“ uviedol pre TASR.

O post primátora Bratislavy sa okrem Valla a Kusého uchádzajú Miroslav Heredoš, Martin Jakubec, Martin Mlýnek, Peter Poláček, Andrej Trnovec a Miroslav Vetrík. Spojené samosprávne voľby do orgánov miest a obcí a orgánov samosprávnych krajov sa uskutočnia v sobotu 29. októbra.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Chcete sa rozhodovať podľa programu, ktorý kandidáti ponúkajú? Takto sa s tým popasoval starosta Kusý. Od leta...

Posted by Matúš Vallo má rád Bratislavu on Wednesday, October 19, 2022
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM