Rôzne Správy Samospráva

V Záhorskej Bystrici začnú na jar s rozširovaním školy. Otvoria aj novú športovú halu

Medzi hlavné priority mestskej časti v roku 2018 patria projekty na zvýšenie kapacity základnej a materskej školy. Obyvatelia sa možno dočkajú aj novej autobusovej linky.

Ilustračný obrázok k článku V Záhorskej Bystrici začnú na jar s rozširovaním školy. Otvoria aj novú športovú halu
3
Galéria
Zdroj: Bratislava - Záhorská Bystrica

Záhorská Bystrica rastie, omladzuje sa a počet obyvateľov sa neustále zvyšuje. Obyvatelia mestskej časti preto potrebujú ďalšie miesta v predškolských i školských zariadeniach, je potrebné dobudovávať športoviská a zároveň skvalitňovať dopravu. Tieto témy patrili k prioritám samosprávy v minulom roku a dá sa povedať, že zostávajú hlavnými plánmi aj v roku 2018.

Viac miesta pre deti

Záhorská Bystrica nedávno rozšírila materskú školu o jednu triedu a aktuálne uspela aj s ďalším projektom zvýšenia kapacity škôlky o dve triedy a jedáleň. „Naša žiadosť bola vyhodnotená kladne a získali sme z eurofondov 640 000 eur. V súčasnosti robíme výber dodávateľa. S dostavbou škôlky by sme chceli začať na jar tohto roka,“ Bratislava24.sk informoval starosta Záhorskej Bystrice Jozef Krúpa.

Nové triedy potrebuje aj základná škola Hargašova. Mestská časť preto pripravila aj projekt rozšírenia základnej školy. „Prvá etapa počíta s prístavbou dvoch tried, na tento projekt máme stavebné povolenie a vybraného dodávateľa. S realizáciou začneme taktiež na jar 2018,“ upresnil Krúpa.

Multifunkčná športová hala

V areáli školy zároveň pokračuje výstavba multifunkčnej športovej haly. Po jej dokončení, ktoré je plánované na jún 2018, bude začiatkom budúceho školského roka slúžiť najmä deťom, ale aj všetkých športovo založeným občanom Záhorskej Bystrice. „Okrem toho majú našu podporu všetky aktívne športové kluby v Záhorskej Bystrici – futbalisti, tenisti a stolní tenisti. Športom číslo jeden u nás zostáva florbal,“ doplnil starosta.

Nová linka MHD?

Záhorská Bystrica má na rok 2018 aj ďalšie smelé plány. Otázne je, či sa podaria zrealizovať. Jedným z nich je aj nová autobusová linka. „Aj napriek pravidelnej komunikácii s magistrátom sa nám zatiaľ nepodarilo doriešiť zriadenie pravidelnej linky MHD smerom do Dúbravky popri nákupnom centre Bory Mall. Zároveň potrebujeme zvýšiť intervaly autobusovej linky smerom na Strmý Vŕšok a Krče,“ vysvetlil Jozef Krúpa.

Okrem toho chce mestská časť v súčinnosti s magistrátom pracovať aj na oprave Bratislavskej cesty medzi kruhovým objazdom na začiatku Záhorskej Bystrice až po novú svetelnú križovatku.

Športová hala Záhorská Bystrica
3
Galéria
Zdroj: Bratislava - Záhorská Bystrica
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM