Aktualizované KAW Správy Samospráva

OSLAVY nového roka v Bratislave: Možno bude aj OHŇOSTROJ!

Hlavné mesto hľadá spôsob, ako tradičné silvestrovské oslavy spojené s polnočným ohňostrojom zorganizovať. 

Ilustračný obrázok k článku OSLAVY nového roka v Bratislave: Možno bude aj OHŇOSTROJ!
21
Galéria
Zdroj: TASR

Predchádzajúce dva roky boli veľké silvestrovské oslavy s tradičným ohňostrojom v centre mesta kvôli pandemickej situácii zrušené. Tento rok bude všetko možno inak a Silvester v meste si užijeme aj s ohňostrojom.

Možno bude aj ohňostroj

Tento rok už nepredpokladáme žiadne obmedzenia a vnímame opätovný záujem Bratislavčaniek a Bratislavčanov o spoločné a bezpečné vítanie Nový roka. Preto aj napriek náročnej ekonomickej situácii hľadáme spôsob, ako tradičné silvestrovské oslavy spojené s polnočným ohňostrojom zorganizovať,“ informovala Bratislava24 hovorkyňa hlavného mesta Dagmar Schmucková.

 V minulosti prichádzali do centra mesta zdieľať posledné minúty starého roka desaťtisíce obyvateľov a návštevníkov Bratislavy. Hlavné mesto zastáva názor, že pokiaľ by pre nich nebol organizovaný aspoň základný program, ktorého prirodzeným vyvrcholením je práve ohňostroj, hrozilo by zvýšené riziko divokejšej zábavy, nekontrolovaného používania zábavnej pyrotechniky a vo výsledku aj celkové zhoršenie bezpečnosti v centre.

Skúsenosť nám ukázala, že práve organizované oslavy spojené s kontrolovanými vstupmi dokážu bezpečnostnú situáciu počas silvestrovskej noci zlepšiť. Profesionálne zorganizovaný centrálny ohňostroj je zároveň aj príležitosťou poskytnúť tento typicky silvestrovský zážitok v bezpečnejšom prostredí, namiesto používania vlastných ohňostrojov po celom meste,“ informovala Bratislava24 Dagmar Schmucková.

 

Bez petárd

Hovorkyňa taktiež doplnila, že v hlavnom meste platí od roku 2016 celoročný zákaz (teda aj na Silvestra) používania pyrotechnických výrobkov kategórie F2 a F3. To znamená, že sa nesmú používať petardy, amatérske ohňostroje a svetlice. Povolené sú len profesionálne ohňostroje a „detská pyrotechnika“ (kategória F1).

Chýbal by vám ohňostroj v centre Bratislavy?

Áno. 33.2%
Nie. 21.8%

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Bratislava: Silvestrovská oslava a ohňostroj na Nový rok 2020
21
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM