KAW Rôzne Správy

Utečenci z Ukrajiny majú v Bratislave "obchod". Veci si môžu vybrať ZADARMO

Ľudia, ktorí prišli do Bratislavy často len s jedným kufrom, tam nájdu všetko potrebné.

Ilustračný obrázok k článku Utečenci z Ukrajiny majú v Bratislave "obchod". Veci si môžu vybrať ZADARMO
11
Galéria
Zdroj: Bratislava - Petržalka

Ľudia v Bratislave ukázali svoje veľké srdcia a už viac ako 2 týždne zapĺňajú Dom kultúry Zrkadlový háj v Petržalke potrebnými vecami. Veľkú časť z nich postupne dobrovoľníci nakladajú do kamiónov a smerujú na Ukrajinu. Ľudia dokazujú, že sa vedia spojiť za dobrú vec a pomôcť, keď treba.

Množstvo vecí sa začalo v dome kultúry postupne kopiť a tak vznikla myšlienka, že v časti kulturáku vytvoria akýsi „obchod“ pre utečencov, kde nájdu všetko potrebné, najmä oblečenie, obuv, školské potreby či hračky pre deti.

Ochota pomáhať

„Vašu nekonečnú ochotu pomáhať vidíme aj v našom Dom kultúry Zrkadlový háj, kde sa od prvých dní vojnového konfliktu koná humanitárna zbierka na pomoc nielen utečencom, ale aj Ukrajincom, ktorí zostali doma bojovať za svoju vlasť. Vďaka organizátorom z Misia – osobnosti kuriermi a Kultúra v Petržalke a najmä vďaka vám sa na Ukrajinu podarilo dostať už tony humanitárnej pomoci.,“ uvádza Mestská časť Bratislava-Petržalka na sociálnej sieti.

Organizátori sa rozhodli zbierku predĺžiť na neurčito.

Obchod, kde sú veci zadarmo

Pre Ukrajincov, ktorí už na Slovensku sú a hľadajú materiálnu pomoc, tiež v DK Zrkadlový háj zriadili OBCHOD. Všetci, ktorí to potrebujú, tam ZADARMO dostanú hygienické potreby, oblečenie, ale aj iné veci pre bežnú potrebu. Stačí, ak sa zastavia v čase od 10:00 do 18:00 hod. a dobrovoľníci sa o všetko radi a ochotne postarajú.

Dobrovoľníkov nikdy nie je dosť a je potrebné vystriedať tých, ktorí sú už unavení. „Ak chcete priložiť ruku k dielu ako dobrovoľníci aj vy, alebo máte akékoľvek otázky ohľadom zbierky, volajte na INFOLINKU +421 2 68 29 92 00,“ uvádza samospráva Petržalky na sociálnej sieti.

Upozorňuje tiež, že v súvislosti s pribúdajúcim počtom utečencov z Ukrajiny vzniká problém s nedostatkom ubytovacích kapacít. Obraciame sa preto na Petržalčov, aby sa v prípade, že majú možnosť ubytovať utečencov, prihlásili na telefónnom čísle 0947 487 265 alebo písali na email socialne@petrzalka.sk.

POMOC PRE UKRAJINU POKRAČUJE. 🇸🇰🇺🇦 PETRŽALSKÝ ZRKADLÁČ SA MENÍ AJ NA OBCHOD Už je to 19 dní, odkedy Ruská federácia...

Posted by Petržalka on Monday, March 14, 2022

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Pomoc pre Ukrajinu z Petržalky
11
Galéria
Zdroj: Bratislava - Petržalka
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM