Rôzne Správy

V Novom Meste vznikli nové ihriská pre športových nadšencov

Nové športové ihriská pribudli na ul. Československých parašutistov a na Nobelovej ulici. Na čo sa môžu Novomešťania tešiť?

Ilustračný obrázok k článku V Novom Meste vznikli nové ihriská pre športových nadšencov
2
Galéria
Zdroj: Bratislava - Magistrát

Novomešťania sa môžu tešiť na nové športové ihriská, ktoré sú určené pre street workout, fitness a freestyle cvičenie s vlastnou váhou tela. K ihrisku na Hostinského ulici, ktoré bolo vybudované ešte v lete, aktuálne pribudli cvičebné prvky aj na ul. Československých parašutistov a na Nobelovej ulici v Novom Meste.

Ihriská vybudovala mestská organizácia Generálny investor Bratislavy (GIB) s cieľom poskytnutia trendových cvičebných prvkov v exteriéri, ktoré sa tešia veľkej obľube. Bratislava24.sk informovala Veronika Šafáriková z bratislavského magistrátu.

„V priebehu mesiaca august sme vybudovali v mestskej časti Nové Mesto dve veľké exteriérové ihriská určené pre street workout, fitness a freestyle, teda na cvičenie vlastnou váhou tela. Konštrukcie vďaka svojej rozlohe ponúkajú veľký počet stanovíšť so štedrým priestorom na cvičenie a som rád, že sme tak Novomešťanom mohli poskytnúť možnosť zacvičiť si priamo na čerstvom vzduchu,“ povedal riaditeľ mestskej organizácie GIB Vladimír Gašperák.

Čo tam nájdete

Prvá zostava je umiestnená v sídliskovom vnútrobloku na ulici Československých parašutistov. Pozostáva zo zvislých a vodorovných rebrín, dance tyče, trojitých paralelných bradiel a jednoduchých hrázd.

Druhá zostava sa nachádza na Nobelovej ulici v blízkosti detského ihriska a pozostáva zo zvislých a vodorovných rebrín, dance tyče, vertikálneho bradla a jednoduchých hrázd. Každá jedna zostava je vybavená bezpečnostnou dopadovou plochou z gumených rohoží a informačnou tabuľou s pokynmi na jej používanie.

Obľúbené cvičebné prvky

Už v minulom roku sa podarilo na detskom ihrisku v blízkej lokalite na Hostinského doplniť podobné exteriérové cvičebné prvky na posilňovanie. Rozšírenie ihriska o moderné cvičebné prvky sa realizovalo od septembra do novembra minulého roka, kedy boli práce aj ukončené.

Vzhľadom na veľkú obľubu a záujem verejnosti o „street workout“ zostavy, hlavné mesto pokračuje v budovaní týchto cvičebných prvkov. Aktuálne sú totiž veľmi rozšírené po celom svete a v posledných rokoch sa stávajú nielen trendom, ale i súčasťou bežného života obyvateľov v mestách.

Nové športové ihriská v Novom Meste
2
Galéria
Zdroj: Bratislava - Magistrát
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM