Rôzne

OBRAZOM: Jedinečné moderné ihrisko Jama v Petržalke oficiálne otvoria

Na ploche viac ako 17 árov vyrástol športový areál, v ktorom nájdu miesto na hry a športovanie deti, tínedžeri aj dospelí. Pozrite sa, ako vznikal.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Jedinečné moderné ihrisko Jama v Petržalke oficiálne otvoria
7
Galéria
Zdroj: OZ Petržalské ihriská

Ani to, že ihrisko ešte nebolo oficiálne otvorené, nebránilo deťom, aby na ňom vyvádzali. Jeho mäkký farebný povrch lákal k skákaniu, preliezaniu či hojdaniu sa hneď, ako robotníci zložili ochranný plot. Zajtra (v stredu 4. októbra) o 14:00 hod. športový park Jama oficiálne otvoria. Na deti čaká atraktívny program a hlavne možnosť vyskúšať si všetky hracie prvky.

Športuje celá rodina

Športový park Jama, ktorý vznikol v trojuholníku ulíc Vyšehradská – Šášovská – Vígľašská sa môže pochváliť areálom s výmerou viac ako 17 árov. „Ihrisko je výnimočné najmä tým, že celá jeho plocha je pokrytá novým moderným polyuretánovým povrchom s plošnými prvkami a viacerými zaujímavými hernými prvkami. Nechýbajú ani lavičky, stojany na bicykle, smetné koše a informačné tabule,“ priblížila areál Jana Jecková z Oddelenia projektového riadenia Mestskej časti Bratislava-Petržalka.

V Jame si nájde svoju obľúbenú činnosť každý. Menšie deti aj tínedžeri môžu súťažiť v skoku do diaľky, zaskákať si „škôlku“ a zahrať sa s 3D kameňmi. Súčasťou ihriska sú aj doskočiská k odrazovým mostíkom, bludisko, slimák s číslami a bežecká dráha.

Športoví nadšenci si už dnes budú môcť oficiálne vyskúšať pás na chôdzu a „surf“, elipsovité zariadenie, zostavu na tréning s vlastnou váhou, dráhu na rovnováhu, piruetu, kolíkovú dráhu s kladinami, skokanský mostík, pyramídu z lanovej siete a sety chytov. Samotný povrch vytvára svojím farebným rozlíšením povrchu bežeckú dráhu pre deti. Malé ihrisko s bránkami zas poteší malých aj väčších futbalistov.

Práce na ihrisku mala pod palcom firma B-EKO-M, s. r. o. so sídlom v Nitre. Rozpočet na stavbu športového parku na základe cenovej ponuky od dodávateľskej firmy vybranej verejným obstarávaním bol 171 500 eur.

Ihrisko sa pôvodne malo otvárať dnes o 16:00 hod., mestská časť však slávnostné otvorenie pre nepriazeň počasia presunula na stredu o 14:00 hod.

Zdroj: Facebook
Ihrisko Jama v Petržalke
7
Galéria
Zdroj: OZ Petržalské ihriská
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM