Rôzne

V meste chce developer vybudovať kongresovo–administratívne centrum

Administratívno-kongresové centrum budú tvoriť dva navzájom prepojené funkčné celky. Začiatok výstavby je naplánovaný na rok 2022.

Ilustračný obrázok k článku V meste chce developer vybudovať kongresovo–administratívne centrum
3
Galéria

V Bratislava, v blízkosti Pribinovej ulice, má vyrásť kongresovo–administratívne centrum Eurovea City Congress. Priniesť má priestor pre organizovanie podujatí rôzneho rozsahu, od komorných kultúrnych a spoločenských akcií až po konferencie pre takmer 2000 účastníkov.

Administratívno-kongresové centrum

Tvrdí to investor spoločnosť J&T Real Estate. Projekt predložil na posúdenie vplyvov na životné prostredie (EIA). Začiatok výstavby je naplánovaný na rok 2022.

Administratívno-kongresové centrum budú tvoriť dva navzájom prepojené funkčné celky. „Dvojpodlažné kongresové centrum a signifikantná administratívna veža, ktorá bude s 26 podlažiami vizuálnou dominantou,“ informovala TASR hovorkyňa spoločnosti Katarína Krajňáková. Celková plocha kongresového centra má byť takmer 10.000 metrov štvorcových (m2). K dispozícii má byť 975 parkovacích mi­est.

Na prízemí je plánovaná veľká variabilná kongresová sála s kapacitou 1200 miest na sedenie a reštaurácia. Ponuku priestorov doplnia menšie kongresové sály, ktoré umožnia spájanie podľa potreby. Umožniť to má organizáciu rôznorodých podujatí, od komorných súkromných akcií až po medzinárodné konferencie, plesy či koncerty pre viac ako 2000 účastníkov. „Technické a dispozičné riešenie zabezpečí, že v priestoroch sa bude môcť konať viacero akcií súbežne bez toho, aby sa navzájom rušili,“ tvrdí Krajňáková.

Predpolie pred vstupom do budovy bude tvoriť námestie. Vnútroblok bude nadväzovať na centrálny priestor pred vstupom do novej časti nákupnej galérie, ako aj na líniu Pribinovej ulice. Predpokladaný termín ukončenia výstavby je rok 2024. Odhadované náklady na výstavbu predstavujú podľa investora sumu viac ako 100 miliónov eur.

Eurovea City Congress
3
Galéria

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM