Aktualizované Rôzne

V Malackách pribudli nové orientačné smerovníky a arborétum

Smerovníky aj označovníky v arboréte sú súčasťou projektu Cykloturistický orientačný systém v meste Malacky.

Ilustračný obrázok k článku V Malackách pribudli nové orientačné smerovníky a arborétum
4
Galéria
Zdroj: malacky.sk

Zámocký park poskytuje obyvateľom Malaciek bezmála 30 ha plochu, kde môžu relaxovať alebo aktívne odpočívať. Či už chodíte do parku behať, korčuľovať sa alebo šantíte s deťmi na ihrisku, pod korunami stromov si vždy dokonale dobijete baterky.

Arborétum

Pokojné vychádzky s pozorovaním miestnej flóry a fauny budú odteraz o čosi pestrejšie a poučnejšie. A to vďaka novinke, akou je mestské arborétum v Zámockom parku. Tvorí ho 17 označovníkov stromov s krátkym popisom a grafikou listov. Ak máte pri sebe smartfón, k dispozícii je aj prepojenie na interaktívny obsah prostredníctvom QR kódu.

„Smerovníky aj označovníky v arboréte sú súčasťou projektu Cykloturistický orientačný systém v meste Malacky, na ktorý venovala Bratislavská regionálna dotačná schéma na podporu turizmu 2017 dotáciu 6-tisíc eur,“ informovala Ingrid Sochorová z Mestského úradu Malacky.

Smerovníky

V meste pribudli aj nové orientačné smerovníky, ktoré domácich i návštevníkov informujú o pamätihodnos­tiach, historických i turistických miestach v Malackách. Vyrástli v piatich lokalitách – železničná stanica, križovatka Partizánska – Ľuda Zúbka – Radlinského, na Kláštornom námestí (pri Slovenskej sporiteľni), na hlavnej križovatke pri OC Stred, na Záhoráckej ulici (pri Floriánovi) a navigujú aj na ďalšie dôležité miesta Malaciek (autobusová a železničná stanica, mestský úrad atď).

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM