Rôzne

Za budovou bývalého mestského úradu plánujú Malacky postaviť kultúrny dom

Z viacerých rozpracovaných návrhov je najrealistickejším ten, podľa ktorého by kultúrny stánok mal vyrásť za bývalou budovou mestského úradu na Radlinského ulici.

Ilustračný obrázok k článku Za budovou bývalého mestského úradu plánujú Malacky postaviť kultúrny dom
4
Galéria
Zdroj: zahori.sk

Po dvojročnej príprave majú Malacky na stole návrhy kultúrneho domu. Vizualizácie i plány projektu začala samospráva predstavovať verejnosti.

Revitalizácia

Z viacerých rozpracovaných návrhov je najrealistickejším ten, podľa ktorého by kultúrny stánok mal vyrásť za bývalou budovou mestského úradu na Radlinského ulici. „Je to lokalita v centre mesta a predovšetkým na mestskom pozemku,“ vysvetľuje preferenciu tejto lokality primátor mesta Juraj Říha.

Návrh ráta s úpravou priestoru tak, aby na ňom vzniklo malé námestie, ktoré môže do budúcnosti slúžiť ako oddychová zóna, ale bude ho možné využiť aj na organizovanie príležitostných trhov. „Súčasťou revitalizácie má byť i priestor pred bytovým domom na Radlinského ulici, vrátane rozšírenia možností pre obyvateľov tohto domu,“ dodal primátor.

Vysoká investícia

Říha priznal, že pôjde o vysokú investíciu. Verí, že ju mesto zvládne aj bez úverov. „Výstavbu navrhujeme financovať práve z predaja mestského úradu,“ informoval. Jedným dychom dodal, že i nový vlastník bude musieť rešpektovať regulatívy stanovené mestom. „V celom procese pôjde o prvý krok – mesto pripraví vizuál rekonštrukcie a na odpredaj ponúkneme budovu aj s jasnou predstavou,“ povedal primátor. Za týmto účelom už vedenie mesta rokovalo s vedením Slovenskej komory architektov.

Najväčší priestor v kultúrnom dome zaberie sála s kapacitou vyše 350 miest. V priestoroch budú i klubovne malackých seniorských združení, kultúrny dom poskytne zázemie tiež klubu mažoretiek i malackému Divadlo na hambálku.

Kultúrny dom v Malackách (vizualizácie)
4
Galéria
Zdroj: zahori.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM