Rôzne Správy

Úrad vlády SR pripravuje súťaž na rekonštrukciu kaštieľa v Rusovciach

Kaštieľ v Rusovciach je národnou kultúrnou pamiatkou evidovanou v Ústrednom zozname pamiatkového fondu SR. Zámer pokračovať v jeho obnove schválil kabinet v auguste 2012.

Ilustračný obrázok k článku Úrad vlády SR pripravuje súťaž na rekonštrukciu kaštieľa v Rusovciach
Zdroj: TASR

V rámci plánovanej rekonštrukcie kaštieľa v bratislavských Rusovciach pokračuje príprava ďalšieho verejného obstarávania, a to na výber zhotoviteľa stavebných prác a revitalizácie historických záhrad. Až po ukončení tejto súťaže sa môžu začať rekonštrukčné práce. Uviedol to Úrad vlády (ÚV) SR.

Projekt za milión eur

„Kompletnú projektovú dokumentáciu od úspešného uchádzača (Združenie NKP Rusovce) predchádzajúceho verejného obstarávania spolu s ďalšími informáciami týkajúcimi sa rekonštrukcie národnej kultúrnej pamiatky máme v pláne verejne prezentovať na tlačovej konferencii,“ priblížil Úrad vlády. Ako podotkol, táto konferencia sa môže uskutočniť, až keď vláda schváli materiál týkajúci sa rekonštrukcie národnej kultúrnej pamiatky.

Nový projekt na rekonštrukciu kaštieľa v Rusovciach malo vypracovať Združenie NKP Rusovce za viac ako milión eur s DPH. Združenie tvoria firmy Dopravoprojekt v Bratislave a Metroprojekt v Prahe. Združenie vzišlo ako víťaz verejného obstarávania, vedúci ÚV SR Igor Federič v októbri 2016 s ním podpísal zmluvy.

„Týkajú sa komplexnej projektovej dokumentácie na rekonštrukciu kaštieľa v Rusovciach a priľahlého areálu, ako aj čeľadníka, historických záhrad parku vrátane všetkých ostatných objektov nachádzajúcich sa v priľahlom areáli a parku. Zmluvy zahŕňajú aj autorský dozor počas samotnej realizácie stavby či výkon inžinierskej činnosti,“ informoval na jeseň minulého roka ÚV SR.

Cena vyplynula zo súťažnej ponuky úspešného uchádzača – spolu v oboch zmluvách je vo výške 1 022 191,20 eura s DPH (851.826 eur bez DPH). „Vďaka verejnému obstarávaniu je suma za projektovú dokumentáciu o 177 809 eur s DPH (o cca 150 000 eur bez DPH) nižšia oproti predpokladanej hodnote zákazky,“ uviedol v tom čase ÚV SR.

Kaštieľ v Rusovciach s parkom je národnou kultúrnou pamiatkou evidovanou v Ústrednom zozname pamiatkového fondu SR. Je v správe Úradu vlády SR. Zámer pokračovať v jeho obnove schválil kabinet v auguste 2012.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM