KAW Správy Samospráva

V Karlovej Vsi dažďovou vodou neplytvajú. Poslúži na dobrú vec

Zberné nádoby na dažďovú vodu najnovšie pribudli pri Karloveskom centre kultúry a v areáli materskej školy na Suchohradskej.

Ilustračný obrázok k článku V Karlovej Vsi dažďovou vodou neplytvajú. Poslúži na dobrú vec
Zdroj: Bratislava - Karlova Ves

V čase sucha, aké panuje túto jar v Bratislave, je každá kvapka vody dobrá. V Karlovej Vsi na to prišli už dávnejšie. Dažďová voda na viacerých miestach neodteká do kanalizácie, ale putuje späť do prírody.

Mestská časť neprišla na nijakú prevratnú novinku. Napriek tomu je starý známy a osvedčený spôsob mimoriadne prospešný pre prírodu.

Vlaha pre záhony

Zberné nádoby na dažďovú vodu najnovšie pribudli pri Karloveskom centre kultúry (KCK) a v areáli materskej školy (MŠ) na Suchohradskej.

Ako informuje na webe mestskej časti Lenka Nemcová z referátu riadenia projektov miestneho úradu, nádoba pri KCK umožní použiť dažďovú vodu na dodatočné zavlažovanie zelene v okolí. Sú tu vysadené kvitnúce záhony a egreše, ktoré nadväzujú na karloveskú tradíciu pestovania tohto ovocia.

„Zberná nádoba bude slúžiť aj na vzdelávacie účely pre Karlovešťanov a návštevníkov kultúrnych podujatí v KCK. Chceme tak podporiť ich záujem o budovanie ekologickej infraštruktúry vo svojom okolí,“ vysvetľuje Lenka Nemcová.

Ďalšiu nádobu osadia v areáli MŠ Suchohradská, kde je vysadené množstvo kvitnúcej zelene na osvieženie areálu. Deťom bude slúžiť na názorné vysvetlenie dôležitosti kolobehu vody v prírode.

Podobné nádoby na zber dažďovej vody Karlova Ves už v minulosti umiestnila aj pred vchodom do miestneho úradu alebo na pešej zóne Pribišova na Dlhých dieloch. „Na existujúce striešky východov z podzemných garáží sme doplnili chýbajúce dažďové zvody a pripevnili k nim dve 300-litrové nádoby na zber dažďovej vody. Vodu z nádob môžu používať aj obyvatelia z okolitých domov a inštitúcií na zalievanie výsadby v exteriérových kvetináčoch,“ dopĺňa Lenka Nemcová.

Zdroj: Bratislava - Karlova Ves
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM