Správy Samospráva

Samospráva Karlovej Vsi: Dezinfekcia verejných priestranstiev je zbytočná

Chemické postreky verejných priestranstiev síce majú priaznivý psychologický vplyv, no ich efekt na elimináciu šírenia koronavírusu je nulový.

Ilustračný obrázok k článku Samospráva Karlovej Vsi: Dezinfekcia verejných priestranstiev je zbytočná
Zdroj: Bratislavský samosprávny kraj

Tvrdia to predstavitelia Karlovej Vsi, ktorí sa rozhodli, že k takýmto postrekom nepristúpia. Dôvodom je podľa samosprávy aj podporné stanovisko Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Bratislave.

Plytvanie

„Vírus na verejnom priestranstve eliminuje už aj ultrafialové slnečné žiarenie. Detské ihriská sú momentálne uzavreté, a preto teraz nie je dôvod na ich špeciálnu dezinfekciu. Je potrebné dbať na zvýšenú hygienu, nosenie rúšok a rukavíc,“ povedala starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová. Tvrdí, že povinnosťou je chrániť najzraniteľnejšie skupiny obyvateľstva, najmä starých a chronicky chorých ľudí. „Táto kríza nečakane ohrozuje veľkú časť populácie, ktorej bude tiež potrebné podať pomocnú ruku,“ podotkla Čahojová.

Karlova Ves považuje postreky verejných priestranstiev za plytvanie finančnými zdrojmi, pracovnými silami a považuje ich za populistické a nerozumné. Mestská časť, naopak, rozhodne nespochybňuje pravidelnú dezinfekciu vozidiel MHD a aj vnútorných spoločných priestorov bytových domov.

Dezinfekcia MHD v Bratislave
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM