Správy Samospráva

Po Karlovej Vsi i Záhorskej Bystrici sa opäť prechádzajú diviaky. Budú ich strieľať

Diviaky sa, podobne ako po iné roky, pohybujú v blízkosti obydlí bratislavských sídlisk.

Ilustračný obrázok k článku Po Karlovej Vsi i Záhorskej Bystrici sa opäť prechádzajú diviaky. Budú ich strieľať
6
Galéria
Zdroj: TASR

O podnetoch informujú na svojich sociálnych sieťach mestské časti Karlova Ves a Záhorská Bystrica.

Diviaky budú strieľať

Samospráva Karlovej Vsi už na základe podnetov požiadala štátne i mestské lesy o riešenie zvýšeného výskytu diviačej zveri v katastri mestskej časti. „Situáciu budú riešiť individuálne odstrelom, ale zároveň požiadali o spoluprácu aj verejnosť,“ informuje mestská časť o reakcii lesníkov, ktorí žiadajú obyvateľov, aby v okrajových častiach sídlisk v dotyku s lesnými porastmi nenechávali zvyšky potravy. Upozorňujú najmä na lokality Kráľovej hory, Silvánskej i Púpavovej ulice a Líščieho údolia.

Množstvo podnetov o výskyte divej zveri v intraviláne na Donskej a Hargašovej ulici eviduje aj Záhorská Bystrica. „Miestny úrad vyzval poľovníkov na aplikovanie prirodzeného pachového koncentrátu, ktorý pôsobí približne osem týždňov. Zároveň mestská časť komunikuje s magistrátom hlavného mesta v oblasti osadenia výstražných tabúľ upozorňujúcich na zvýšený výskyt divej zveri na Hodonínskej ulici,“ informovala o tom samospráva na sociálnej sieti.

Situácia sa opakuje

Výskyt divej zveri v blízkosti či priamo v areáli sídlisk riešia mestské časti hraničiace s lesom každý rok. V máji 2019 dokonca dostali bratislavské mestské lesy povolenie na mimoriadny odstrel premnožených diviakov na nepoľovných plochách v karloveských lokalitách Staré grunty, Líščie údolie a Sitina. V apríli 2018 sa diviak objavil aj v centre Bratislavy, video ho zachytilo, ako pobehuje po Dunajskej ulici.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM