Rôzne Správy

V decembri postavené, v máji zatvorené: Ihrisko na Kamzíku momentálne deťom neslúži

Deti sa na novom ihrisku s pestrofarebnými hracími prvkami nehrali ani celých 5 mesiacov, a už ho Mestské lesy v Bratislave (MLB) obtiahli červenou páskou.

Ilustračný obrázok k článku V decembri postavené, v máji zatvorené: Ihrisko na Kamzíku momentálne deťom neslúži
7
Galéria
Zdroj: Mestské lesy v Bratislave

Počas rodinného výletu na Kamzík sa deti budú musieť určitú dobu zaobísť bez šantenia na ihrisku s pestrofarebnými hracími prvkami. Dôvodom je riešenie reklamácie pre problém s nestabilným povrchom.

Ihrisko je uzavreté

Kontroverzné ihrisko, ktoré vzbudilo emócie u mnohých Bratislavčanov a návštevníkov Koliby, neslúžilo svojmu účelu ani polroka. MLB ho museli uzatvoriť a riešiť problém s nestabilným povrchom. „Veríme, že problém bude v čo najkratšom čase vyriešený a ihrisko opätovne otvorené. Ďakujeme Vám, že neničíte bezpečnostnú uzáveru,“ upozorňujú MLB na sociálnej sieti.

Podľa informácií Iniciatívy Naše Karpaty, o.z. ihrisko doteraz nie je skolaudované. „Ihrisko bolo budované v decembri, výsledkom čoho je množstvo jám a dier v povrchu. Navyše, celé okolie ostalo neupravené, plné veľkých kameňov a jám. Opakovane sme komunikovali s MLB a žiadali ich o nápravu,“ uvádza iniciatíva Naše Karpaty na sociálnej sieti.

Rozšírenie detského ihriska na Kamzíku o pestrofarebné hracie prvky vyvolalo vášnivú diskusiu. Niektorí Bratislavčania považujú nové prvky za gýčové a myslia si, že je to hyzdenie prírodného prostredia. Iným sa ihrisko páči a zvykli si naň. Podnet na rozšírenie ihriska podala Iniciatíva Naše Karpaty. Mestskí poslanci v roku 2017 presadili peniaze do rozpočtu MLB, ktoré sa postarali o jeho postavenie.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM