Rôzne Správy

V Bratislave sú riadne mrazy: Pomôžte ľuďom bez domova teplým oblečením

Pomôžu teplé čiapky, šály, rukavice a spodky, ktoré môžete doniesť do nocľahárne Depaul Slovensko.

Ilustračný obrázok k článku V Bratislave sú riadne mrazy: Pomôžte ľuďom bez domova teplým oblečením
Zdroj: TASR/AP

Nezisková organizácia Depaul Slovensko, ktorá sa venuje v Bratislave pomoci ľuďom bez domova, pripomína, že jej nocľaháreň je otvorená zadarmo pre každého jedného klienta.

Pomôžte

Tento víkend sme mali už riadne tuhé a tak mesto Bratislava i viaceré neziskové organizácie žiadajú obyvateľov, aby si všímali viac svoje okolie a v prípade potreby pomohli, či zavolali pomoc. Depaul Slovensko privíta teplé čiapky, šály, rukavice a spodky, ktoré môže verejnosť poslať, alebo priamo doniesť do nocľahárne.

Magistrát upozorňuje, že v hlavnom meste žije na ulici niekoľko tisíc ľudí bez domova, ktorí pre mrazy čelia tým najhorším podmienkam.

Čo robiť?

Ak vykazuje človek na ulici príznaky podchladenia (trasie či chveje sa, mumle a jeho reč je nezrozumiteľná), je podľa magistrátu potrebné bezodkladne zavolať na tiesňovú linku záchrannej zdravotnej služby 155.

V prípade potreby môžu ľudia kontaktovať aj mestskú políciu na linke 159. Mestská polícia poskytne človeku bez domova teplé oblečenie, prípadne spací vak. „Predovšetkým v nočných hodinách dokáže zabezpečiť aj prevoz do nocľahárne sv. Vincenta organizácie Depaul Slovensko,“ spresnilo mesto.

V Bratislave je podľa odhadov asi 4000 ľudí bez domova.

Ľudia v núdzi

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM