Rôzne Správy

V Bratislave sa začína AUTOSALÓN. TOTO pritiahne návštevníkov po dlhej pandemickej pauze

Autosalón je tento rok zameraný nielen na automobily ako produkt, ale aj na služby súvisiace s vozidlami a mobilitou.

Ilustračný obrázok k článku V Bratislave sa začína AUTOSALÓN. TOTO pritiahne návštevníkov po dlhej pandemickej pauze
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Prierez možnosťami prepravy a elektromobility od 28. apríla do 1. mája prinesie tradičný bratislavský Autosalón. V tomto roku nebude zameraný len na automobily ako produkt, ale aj na služby, ktoré s automobilmi a mobilitou súvisia.

Napriek náročnej situácii v automobilovom segmente sa návštevníci môžu tešiť nielen na prezentáciu osobných, úžitkových aj luxusných automobilov, ale aj karavanov a obytných automobilov v sekcii Caravan Show Chýbať nebude ani slovenská automobilová premiéra.

Služby v rámci mobility

Hoci je automobilový priemysel poznačený nielen pandémiou, ale aj aktuálnou politickou situáciou vo svete, Autosalón odprezentuje nielen širšie dostupné modely, ale aj luxusné a exkluzívne automobily (Aston Martin, Audi, Bentley, BMW, Brabus, Citröen, Dodge, atď.).

Na autosalóne spoznáte aj služby, ktoré s vozidlami a s mobilitou súvisia. Ide o prenájom, carsharing a podobne, pričom v rámci témy mobility sa predstaví aj známa značka bicyklov (Specialized). Aj z toho dôvodu nebudú uvedené značky zastúpené v plnej miere, ale návštevníkom sa predstavia vybrané modely vozidiel.

Luxus na cestách

Ani v prvom ročníku Autosalónu po pandémii koronavírusu nebudú návštevníci ukrátení o ponuku exkluzívnych automobilov. Rýchlosť, sila a elegantné tvary budú zastúpené napríklad prostredníctvom modelov Audi e-tron GT, Aston Martin DB11, Aston Martin DBX, Bentley GT Speed, Bentley Bentayga Hybrid, Ferrari SF90 Stradale, Ferrari 812 Superfast, Ferrari Roma, Lamborghini Huracan STO, McLaren 570 GT či Brabus 700.

Horúca novinka a karavany

V Inchebe uvidia návštevníci aj horúcu novinku: kompaktné SUV DONGFENG Glory 500. Prvé kusy tohto modelu už teraz smerujú na Slovensko a po príchode na náš trh bude toto vozidlo jedným z vôbec najdostupnejších SUV na trhu. Zaujímavá bude aj sekcia Caravan Show, ktorá poteší všetkých milovníkov dlhých ciest a oddychu na štyroch kolesách prostredníctvom karavanov, obytných vozidiel či prívesov.

Sprievodný program

Hneď v prvý deň Autosalónu, 28. apríla sa o 12:30 hod. bude v Inchebe konferencia na tému vodíkových technológií v doprave. V piatok 29. apríla a v sobotu (vždy o 17:00 hod.) sa v expozícii youngtimerov uskutočnia workshopy o investovaní do automobilov. Každý, koho táto téma zaujíma, sa dozvie, aké pravidlá treba dodržiavať pri kúpe a starostlivosti o investičný automobil, aby jeho hodnota bola čo najvyššia.

Od piatka do nedele sa počas celého dňa bude spoločnosť AUTO Prestige na vonkajšej ploche zabezpečovať predvádzacie jazdy na vozidlách BMW M4 a BMW X5M.

Zdroj: Incheba

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM