Rôzne Správy

Cestujúcich v bratislavskej MHD je stále VIAC: Režim ZMENILI aj ďalšie linky

V hlavnom meste premávala MHD od 29. novembra 2021 v prázdninovom režime. Dôvodom boli protipandemické opatrenia a s nimi súvisiaca znížená mobilita.

Ilustračný obrázok k článku Cestujúcich v bratislavskej MHD je stále VIAC: Režim ZMENILI aj ďalšie linky
Zdroj: TASR/Dano Veselský

Dopravný podnik Bratislava (DPB) zruší od budúceho týždňa prázdninový režim prevádzky aj na zvyšných troch autobusových linkách 50, 75 a 78. Od pondelka (2. 5.) tak začnú všetky linky mestskej hromadnej dopravy (MHD) premávať podľa posilneného režimu platného pre školský rok. Dôvodom je rastúci počet cestujúcich. Dopravný podnik o tom informuje na sociálnej sieti.

Pribudli tisícky cestujúcich

„Pri porovnaní s minulým mesiacom odvezieme denne o 34-tisíc cestujúcich viac. Kým ešte v januári sme odviezli zhruba 410-tisíc cestujúcich denne, dnes je to už 550-tisíc,“ približuje mestský dopravca. Ide o približne 85 percent počtu pôvodných cestujúcich z obdobia pred pandémiou.

Dopravca ubezpečuje, že pre rastúci počet cestujúcich zostanú na viacerých linkách aj naďalej v prevádzke kapacitnejšie kĺbové autobusy. „V priebehu nasledujúcich dvoch rokov nakúpime desiatky veľkokapacitných električiek, trolejbusov a autobusov, ktoré výrazne posilnia MHD v celom meste,“ pripomenul dopravný podnik.

V Bratislave premávala MHD od 29. novembra 2021 v prázdninovom režime. Dôvodom boli protipandemické opatrenia a s nimi súvisiaca znížená mobilita. DPB však počty cestujúcich pravidelne monitoroval a vyhodnocoval, čomu prispôsoboval výpravu niektorých spojov.

Pre začatie prezenčného vyučovania i vyšší počet cestujúcich od 14. marca začali všetky električkové linky premávať v režime školský rok a režim sa zmenil aj na viacerých trolejbusových i na niektorých autobusových linkách. Od 28. marca začala MHD premávať opäť v režime pracovný deň – školský rok. Výnimkou boli linky 50, 75 a 78. Vo všetkých vozidlách MHD sa obnovil nástup cestujúcich aj prednými dverami, obnovilo sa tiež otváranie dverí dopytovým tlačidlom.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM