Správy

V Bratislave sa uskutoční samit venovaný dvojakej kvalite produktov

Účastníci odprezentujú výsledky porovnávacích testov kvality produktov predávaných na západe a východe EÚ. Predstavia aj nové usmernenia spoločnej európskej legislatívy v tejto oblasti.

Ilustračný obrázok k článku V Bratislave sa uskutoční samit venovaný dvojakej kvalite produktov
Zdroj: pixabay

Samit Za rovnakú kvalitu produktov pre všetkých sa uskutoční 13. októbra v Bratislave. Oznámil to dnes Úrad vlády SR. Na programe bude diskusia a hľadanie riešení proti praktikám, ktoré vytvárajú dve kategórie spotrebiteľov s cieľom uskutočniť potrebné kroky na dosiahnutie nápravy.

Dvojaká kvalita potravín

Na summite sa majú zúčastniť predsedovia vlád Českej republiky Bohuslav Sobotka, Maďarska Viktor Orbán, Poľskej republiky Beata Szydlowá a komisárka Európskej komisie pre spravodlivosť, ochranu spotrebiteľov a rodovú rovnosť Viera Jourová.

Do Bratislavy pricestujú aj ďalší zástupcovia vlád členských krajín Európskej únie, ako aj predstavitelia Európskeho parlamentu zodpovední za oblasť poľnohospodárstva a vnútorného trhu, tiež zástupcovia viacerých spotrebiteľských združení.

Nadchádzajúci bratislavský samit bude podľa Úradu vlády konkrétnym príspevkom Slovenska a potvrdením úsilia predsedu vlády SR Roberta Fica nájsť možnosti, ako odstrániť rozdiely v dvojakej kvalite produktov na európskom trhu. Účastníci majú prezentovať výsledky porovnávacích testov kvality produktov predávaných na západe a východe EÚ a predstavia nové usmernenia spoločnej európskej legislatívy v tejto oblasti.

Na problém s dvojakou kvalitou potravín upozornil predseda vlády SR začiatkom roka. Inicioval stretnutie premiérov krajín V4, ktoré sa k tejto téme uskutočnilo v marci. Premiéri V4 poverili Fica, aby rokoval v Bruseli o téme dvojakej kvality potravín s predstaviteľmi Európskej komisie. Cesta sa uskutočnila 27. júla.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM