Rôzne

Staré "socialistické" potraviny blízko Dulovho námestia nahradila predajňa s nádychom nostalgie

Potraviny, ktoré dlho odolávali času a novým trendom dizajnu, napokon zmenili svoj vzhľad. V obchode si môžete zaspomínť na starú Bratislavu.

Ilustračný obrázok k článku Staré "socialistické" potraviny blízko Dulovho námestia nahradila predajňa s nádychom nostalgie
2
Galéria
Zdroj: COOP Jednota

Kto sa cestou do práce, či len tak na potulkách mestom, pohybuje v blízkosti Dulovho námestia, určite dobre pozná potraviny, ktoré stoja na svojom mieste už desaťročia.

Potešili Bratislavčanov

Roky plynuli, ale predajňa akýmkoľvek zmenám dlhé roky odolávala a aj keď sa menili majitelia, stále to boli tie „staré dobré“ potraviny, v ktorých akoby zastal čas.

COOP Jednota, ktorej predajňa patrí, sa však rozhodla pre výraznú zmenu a pustila sa do veľkej rekonštrukcie predajne. Zmenili sa najmä jej vnútorné priestory, ale aj výklad, ktorý už z diaľky upúta veľkoplošnými obrázkami starej Bratislavy. Nad čierno-bielymi obrázkami, ktoré krášlia výklad, sú okrem názvu predajne aj pomenovania Bratislavy v časoch minulých.

Vnútorný priestor predajne vyzerá útulne a esteticky. Nad regálmi sa čnejú „tehličkové“ oblúky, pulty a priestor pokladní skrášľuje drevené obloženie. Pod stropom predajne sú okrem názvov jednotlivých oddelení potravín umiestnené aj ďalšie fotografie starej Bratislavy. Jednoducho povedané – pre správneho lokálpatriota radosť nakupovať!

Z histórie Jednoty

COOP Jednota Slovensko je najstarším obchodným systémom na Slovensku. V roku 1845 založil Samuel Jurkovič prvé družstvo na Slovensku (Spolok gazdovský) a v roku 1869 založil Samuel Ormis v Revúcej prvý Potravný spolok – predchodcu družstevného maloobchodu. Odvtedy sa jeho kontinuita neprerušila a prešiel mnohými zmenami, až sa vyprofiloval na tradičný moderný maloobchod – COOP Jednotu.

Od roku 1950 vznikali spotrebné družstvá JEDNOTA s pôsobnosťou na vidieku. V roku 1968 vzniká Slovenský zväz spotrebných družstiev ako riadiaci orgán a družstevný obchod vstupuje do miest. V roku 1992 Slovenský zväz spotrebných družstiev začína pôsobiť ako záujmové združenie, družstvá prechádzajú transformáciou. Od roku 1997 pôsobí Slovenský zväz spotrebných družstiev ako družstvo. Od roku 2002 COOP Jednota Slovensko funguje ako spotrebné družstvo, vzťahy sú založené na franšíze.

Zdroj: COOP Jednota

Obchod Jednota
2
Galéria
Zdroj: COOP JEDNOTA
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM