Rôzne Správy

V Bratislave a okolí RUŠIA viaceré POŠTY: Pozrite, či medzi nimi nie je aj tá vaša

Ľudia sú z rušenia pobočiek sklamaní. Slovenská pošta objasňuje, že jedným z hlavných posudzovaných aspektov je záruka geografickej dostupnosti pôšt a zohľadnenie počtu obyvateľov.

Ilustračný obrázok k článku V Bratislave a okolí RUŠIA viaceré POŠTY: Pozrite, či medzi nimi nie je aj tá vaša
Zdroj: TASR

Zhruba pred mesiacom sme vás informovali o tom, že Slovenská pošta zrušila dve zo siedmich pobočiek v Petržalke. Tie boli hojne využívané a vždy plne vyťažené. Nepomohli ani snahy petržalskej samosprávy a od 1. 2. sa zrušila pobočka pošty na Pečnianskej ulici, ktorá bola už dlhšie zatvorená.

Pobočky v Bratislave, Pezinku aj Malackách

Rovnaký osud čaká aj pobočku na Holíčskej ulici v Petržalke. Tú majú zavrieť 1. marca tohto roka. Pre približne 150-tisíc obyvateľov Petržalky tak bude fungovať iba päť pobočiek Slovenskej pošty – na Vlasteneckom námestí, Jiráskovej, Einsteinovej, Furdekovej a Jasovskej ulici. Tieto pobočky prevezmú aj služby pre občanov z dvoch zrušených prevádzok.

Podľa Slovenskej pošty má výpadok sčasti vynahradiť 10 BalíkoBOX-ov.

Obyvatelia Petržalky sú nahnevaní a sklamaní. Miestny úrad dôvody rozhodnutia štátnej firmy vzhľadom na absenciu dát o ziskovosti, návštevnosti, biznis pláne či zmenách na doručovacom trhu v kontexte obchodného tajomstva nepozná.

A nie sú to iba Petržalčania, ktorí budú musieť na poštu merať dlhšiu trasu. Rovnako sú na tom aj obyvatelia Karlovej Vsi, ktorí chodili na poštu na ulici Borská. Túto pobočku zrušili k 1. 2. tohto roka.

Na nové podmienky a vzdialenejšiu poštu budú musieť zájsť aj Pezinčania, ktorí chodili na poštu na Myslenickú ulicu 2. Pobočka je zatvorená od 1. 2. 2023.

Podobný osud postihne aj pobočku pošty v Malackách, na Štúrovej ulici 139. Zatvorená bude od 1. 3. 2023.

Pošta analyzuje situáciu

Hovorkyňa Slovenskej pošty (SP) Iveta Dorčáková v reakcii pre TASR upozornila, že SP pozorne a dlhodobo sleduje vývoj a pravidelne analyzuje situáciu v pobočkách. Jedným z hlavných posudzovaných aspektov je podľa nej záruka geografickej dostupnosti pôšt a zohľadnenie počtu obyvateľov.

Pri analýze sa berú do úvahy aj ekonomické a legislatívne aspekty, trendy vývoja a ak je prevádzka pošty vyhodnotená ako neefektívna z viacerých hľadísk, pošta podá Úradu pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb návrh na jej zrušenie. Regulačný úrad rozhoduje o skončení činnosti pobočky vždy individuálne. Až po kladnom rozhodnutí regulátora môže byť činnosť pobočky skončená,“ uviedla hovorkyňa SP.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM