KAW Kultúra

Úžasný darček pre Vrakuňu: TOTO by medzi panelákmi čakal málokto + VIDEO

Ľudia stáli na balkónoch a tlieskali skvelému výkonu.

Ilustračný obrázok k článku Úžasný darček pre Vrakuňu: TOTO by medzi panelákmi čakal málokto + VIDEO
Zdroj: Mišo Veslo FB

Nevšedný zážitok mali včera obyvatelia Vrakune, ktorí bývajú na Poľnohospodárskej ulici alebo tadiaľ prechádzali. Pod domami vyludzovali sláčiky nádherné tóny klasickej hudby. Odmenou pre muzikantov nebol honorár, ale potlesk.

Klasika medzi panelákmi

Tento originálny darček pripravila samospráva Vrakune spolu s organizáciou Viva Musica v rámci projektu „Umenie po oknami“. Prvý z koncertov sa uskutočnil práve vo Vrakuni a mali by nasledovať ďalšie.

Včera to na ulici „rozbalili“ muzikanti z Pavel Bogacz Kvartet. Hudobníci tento koncert odohrali bez nároku na honorár. Ich odmenou bol potlesk a radosť divákov v oknách a na balkónoch domov, pred ktorými vystúpili. Čas čakania spríjemnili aj ľuďom, ktorí stáli v dlhom zástupe pred poštou.

Budú aj ďalšie koncerty

V priebehu nasledujúcich týždňov plánuje agentúra sériu podobných koncertov klasickej hudby pre ľudí, ktorí sú dočasne uväznení v domácej karanténe. Je teda celkom možné, že sa podobný koncert uskutoční aj vo vašej mestskej časti a pri troche šťastia aj pod vašim balkónom.

„Je to odmena za disciplínu ľudí a súčasne príjemné rozptýlenie. Sme presvedčení, že virtuálna online zábava nikdy nenahradí živý autentický umelecký zážitok a veríme, že diváci naše koncerty privítajú s nadšením,“ predstavil projekt šéf agentúry Viva Musica! Matej Drlička.

Ľudia na koncert reagovali nadšene. „Bolo to naozaj prekvapenie veľmi príjemné. Nádherná hudba potešila všetkých, hlavne nás čakajúcich na poštu. Hudba krásna, príjemná. Veľká vďaka hudobníkom, ale pánovi starostovi,“ napísala na sociálnu sieť pani Viera.

Zdroj: Facebook
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM